Haberler

Türkiye'de 21 Milyon Kişi Messenger Kullanıyor

Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme ve Platform Grubu Müdür Yardımcısı Cemal Akyel, Türkiye'de 21 Milyon Kişinin Live Messenger Kullanıcısı Olduğunu Belirterek, "ABD ve Brezilya'dan Sonra En Çok Messenger Kullanan 3. Ülkeyiz" Dedi.

Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme ve Platform Grubu Müdür Yardımcısı Cemal Akyel, Türkiye'de 21 milyon kişinin Live Messenger kullanıcısı olduğunu belirterek, "ABD ve Brezilya'dan sonra en çok messenger kullanan 3. ülkeyiz" dedi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mithat Özsan Amfisi'nde düzenlenen Microsoft Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Akyel, Microsoft'un dünya üzerinde en çok kullanılan programı olan Live Messenger'in birçok avantajı olduğunu söyledi. Messenger'in kişiler arasında eğlence amaçlı kullanımının dışında bir ekonomik tasarruflar da sağladığını belirten Akyel, "Microsoft'un dünya üzerinde en çok kullanılan programı Live Messenger'in Türkiye'de 21 milyon kullanıcısı var. Bu ciddi bir rakam. Türkiye Live Messenger kullanıcısı

sayısında, ABD ve Brezilya'nın ardından dünya 3.'sü konumunda. Live Messenger eğlencenin yanı sıra kişiler ve kurumların iletişimlerinde harcadıkları masrafları da en aza indirme imkanı sunuyor. Messenger, sürekli yenilenerek kullanıcılarına her zaman daha ileri teknolojik imkanlar sunuyor" dedi.

Akyel, bu yıl çıkan Windows Vista, 2007 Office Sistemi ve NET Framework 3.0 sistemlerinin de yeni bir çağın habercisi olduklarını söyledi. Yeni yazılımlarında verimlilik, eğlence ve yazılım geliştirme konularında büyük gelişme yaşandığını belirten Akyel, "Windows Vista ile çok daha hızlı, güvenli, eğlenceli bilgisayar kullanımı ve daha çok bağlanılabilirlik sağlanıyor. Geliştirilen arama özelliği, bilgisayarda ve internette arananların bulunmasını kolaylaştırırken, Windows Defender sayesinde zararlı

programların yüklenmesi ve çocukların zararlı sitelere girmesi engelleniyor, geliştirilen oyun, müzik ve video özellikleriyle daha çok eğlence vaat ediyor" diye konuştu.

Türkiye'de yazılım geliştirme konusunda önemli bir potansiyel bulunduğuna değinen Akyel, bunu geliştirmek için kendileriyle ortak çalışan bin 200 yazılım şirketine destek verdiklerini ve programcılıkla ilgili Türk sitelerine, dünyadaki yeni gelişmeler konusunda Türkçe bilgi sağlanmasına yardımcı olduklarını da sözlerine ekledi.

(AC-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title