Haberler

Türkiye'de 2017 Böyle Geçti (7)

Türkiye genelinde, Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla 11-16 Temmuz'da anma etkinlikleri düzenlendi.

Türkiye genelinde, Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla 11-16 Temmuz'da anma etkinlikleri düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesi "demokrasi nöbeti" tutuldu.

Başbakan Binali Yıldırım, 2017-2018 yıllarını kapsayan kamu işçilerine yönelik toplu iş sözleşmesinde zam oranının, bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 7,5, ikinci 6 ayı için yüzde 5; gelecek yılın ilk 6 ayı için yüzde 3,5, ikinci 6 ayı için yüzde 3,5 olarak belirlendiğini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı ve 25 gün süren yürüyüşü, İstanbul Maltepe'de düzenlediği mitingle sona erdirdi.

Bakanlar Kurulunda değişiklikler yapıldı.

Temmuz ayının önemli gelişmeleri şöyle:

1 TEMMUZ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerince terör örgütü Pkk'ya yönelik operasyonda, örgütün sözde özel güç sorumlusu Baran Salih Sinan kod adlı Mehmet Doğan etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır'da AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetti.

2 TEMMUZ

Van'da AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Mardin kırsalında güvenlik güçlerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen terörist gruba yönelik düzenlenen hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak-Van karayolu inşaatında çalışan işçilerin kaldığı şantiyeye PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda bir işçi öldü, bir işçi yaralandı.

3 TEMMUZ

Başbakan Binali Yıldırım, 2017-2018 yıllarını kapsayan kamu işçilerine yönelik toplu iş sözleşmesinde zam oranının, bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 7,5, ikinci 6 ayı için yüzde 5; gelecek yılın ilk 6 ayı için yüzde 3,5, ikinci 6 ayı için yüzde 3,5 olarak belirlendiğini bildirdi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında bir asker şehit oldu. Yüksekova'da ise saldırı hazırlığındaki 4 terörist etkisiz hale getirildi.

MİLGEM Projesi'nin dördüncü gemisi olan Kınalıada Korveti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle denize indirildi. Törende, MİLGEM Projesi'nin beşinci gemisi olan İstanbul Fırkateyni'nin de ilk kaynağı yapıldı.

Ege Denizi'nde seyir halindeyken Yunanistan'a bağlı askeri botlardan ateş açılan Türk bandıralı ticari gemi, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 3 bot ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 1 hücumbot eşliğinde Marmaris Limanı'na yanaştı. Geminin isabet aldığı ancak batma tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

4 TEMMUZ

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınan ve tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 3 askerden biri tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

5 TEMMUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşe katılanlara saldırı planladıkları iddiasıyla Kayseri ve Kocaeli'de düzenlenen operasyonda DEAŞ mensubu olduğu belirlenenler yakalandı.

6 TEMMUZ

Başbakan Binali Yıldırım ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın telefon görüşmesinde, Türkiye'nin Kıbrıs meselesine ilişkin tutumu dile getirilerek, "Güvenlik ve Garantiler" başlığına verilen önem vurgulandı.

- İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, "Ergenekon" davasında, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile Dursun Çiçek, Hasan Iğsız ve Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 19 sanık hakkındaki dosyanın, Yüce Divan sıfatıyla yetkili ve görevli Anayasa Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

7 TEMMUZ

Siirt'in Baykan ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcı, Kaymakam Mehmet Kocabey'in zırhlı makam aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Kaymakam Kocabey, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 Lider Zirvesi'ne katıldı.

8 TEMMUZ

Şehit Kıdemli Üsteğmen Ari·f Ekmekçi Lojistik Destek Gemi·si· Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle denize indirildi.

9 TEMMUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı ve 25 gün süren yürüyüşü, İstanbul Maltepe'de düzenlediği mitingle sona erdirdi.

10 TEMMUZ

Hatay'da PKK tarafından polis uygulama noktasına yapılan silahlı saldırıda 2 polis şehit oldu, bir polis yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Orman Hudut Tabur Komutanlığına PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen havanlı saldırıda bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

11 TEMMUZ

Ege Üniversitesinde (EÜ) yapılan çalışma sonucu, çok kavrulmuş Türk kahvesinde 65 farklı tat ve koku tespit edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 81 ilde şehitliklerde törenler düzenlendi, camilerde şehitler için mevlit okutuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliğine ziyarette bulundu.

FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Anadolu Ajansı ile valilik, belediye ve sivil toplum örgütleri iş birliğiyle düzenlenen "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergileri 81 ilde ziyarete açıldı.

Danıştay Başkanlığındaki 4 yıllık görev süresi dolan Zerrin Güngör, yeniden Danıştay Başkanı seçildi.

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Fikret Hakan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

12 TEMMUZ

İzmir ve Hatay'daki eş zamanlı operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların, FETÖ'nün darbe girişiminin yıl dönümünde eylem hazırlığında oldukları iddia edildi.

Başbakan Binali Yıldırım, SETA tarafından düzenlenen Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu'nun açılışında konuştu. Yıldırım, "Bu hainler, hak ettikleri cezayı hukuk içerisinde alacak. Bunların pişkin pişkin, arsızca masum rolü oynamalarından hiç ama hiç kimse etkilenmesin. Milletimizin özellikle de şehit yakınlarımızın, gazilerimizin gönlü ferah olsun." dedi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünden yaz tatili için memleketi Gümüşhane'ye giderken terör örgütü PKK tarafından kaçırılan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın cansız bedeni Pülümür Çayı kenarında bulundu.

13 TEMMUZ

Emniyet güçleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ortaklaşa operasyonunda, aralarında Beşiktaş'taki Vodafone Park çevresinde meydana gelen saldırının organizatörlüğünü yaptığı ve Vezneciler saldırısını planlandığı değerlendirilen iki teröristin de bulunduğu 44 kişi yakalandı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz bir daha asla FETÖ gibi inancını eğitim ve hayırseverlik duygularını sömürerek, ihanet zehrini damarlarına zerk etmek isteyen örgütlerin, ülkesinde boy göstermesine meydan vermeyecektir." dedi.

14 TEMMUZ

- Terör soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel'e, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Terör soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra dava dosyası güvenlik gerekçesiyle Hakkari'den Diyarbakır'a gönderilen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'a, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

15 TEMMUZ

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni" düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Eğer 15 Temmuz'un bize verdiği dersleri doğru şekilde okumazsak yeni 15 Temmuzları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır. Üstelik bir sonraki 15 Temmuz'da düşmanın karşımıza hangi oyunlarla çıkacağını, kimleri kullanacağını da bilemeyiz. Müslüman, akıllı insandır. Aynı delikten iki defa ısırılmaz." dedi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakların Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesine düzenlediği harekatta 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

16 TEMMUZ

Türkiye genelinde 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi, demokrasi nöbeti tutuldu.

Beştepe'de "15 Temmuz Şehitler Abidesi"nin açılışı gerçekleştirildi.

18 TEMMUZ

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davada, dönemin DYP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, "mağdur-tanık" sıfatıyla dinlendi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yeni müfredatı açıkladı.

19 TEMMUZ

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulunda yapılan değişiklikleri açıkladı. Yapılan değişikliklere göre, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu oldu. Abdulhamit Gül Adalet Bakanlığına, Numan Kurtulmuş Kültür ve Turizm Bakanlığına, Jülide Sarıeroğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Osman Aşkın Bak Gençlik ve Spor Bakanlığına, Ahmet Eşref Fakıbaba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanlığına, Ahmet Demircan Sağlık Bakanlığına getirildi.

20 TEMMUZ

Tunceli'de güvenlik güçlerince yürütülen hava destekli operasyonda, 16 Haziran'da Tunceli-Pülümür karayolunda öğretmen Necmettin Yılmaz'ı katleden 6 terörist ölü ele geçirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliğine ve Başkanlığına Prof. Dr. Yekta Saraç'ı yeniden seçti.

Sanatçı Harun Kolçak, tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybetti.

Türk sinemasında "Şoför Nebahat" karakteriyle ünlenen Sezer Sezin 88 yaşında vefat etti.

AK Parti Genel Sekreterliğine Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin getirildi.

21 TEMMUZ

Ege Denizi'nde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

24 TEMMUZ

Şırnak'ın Beytüşşebap kırsalında helikopter destekli operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Siirt'in Baykan ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda bir asker şehit oldu.

25 TEMMUZ

Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatında 9 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

28 TEMMUZ

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenleri taşıyan botun batması sonucu 5'i çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi.

29 TEMMUZ

Uyuşturucu ve silahlı suç örgütü elebaşı Kadir İnan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir'de yakalanarak Ankara'ya getirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

31 TEMMUZ

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez emekliye ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım İstanbul PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title