Haberler

Türkiye'de 2015 Böyle Geçti (6)

Türkiye, 7 Haziran'da milletvekili genel seçimi için sandığa gitti.

Türkiye, 7 Haziran'da milletvekili genel seçimi için sandığa gitti. Seçim sonucunda AK Parti 258, CHP 132, MHP ve HDP 80'er milletvekili çıkardı. 13 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti'nin, hükümeti tek başına kurmak için yeterli vekil sayısına ulaşamaması nedeniyle koalisyon senaryoları gündeme geldi.

Türk siyasi hayatına damgasını vuran 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hayatını kaybettiği haziran ayında Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda HDP'nin seçim mitingi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

Haziran ayının önemli gelişmeleri şöyle:

1 HAZİRAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT tırlarına ilişkin yayınlar üzerine, "Bunların bütün derdi Tükiye'nin imajına gölge düşürmek. Bu haberi özel haber olarak yapan kişi de öyle zannediyorum ki bunun bedelini ağır ödeyecek. Öyle bırakmam onu" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde altın veya altın kaplama klozetler bulunduğunu ileri süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "incelemeler yapmak üzere" Cumhurbaşkanlığınca külliyeye davet edildi.

Iğdır'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, "Gel bütün tuvaletleri gez, bakalım bir tane altın kaplama klozet bulabilecek misin? Eğer bulursan ben cumhurbaşkanlığı makamından çekileceğim ama bulamazsan şu CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misin" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da halka hitabında, "Bunlar en sonunda bana şunu dedirtecekler, ey Kılıçdaroğlu ne zamandan beri Beştepe Külliyesi'nin tuvaletlerini gezdin veya oralarının temizliğini yaptın da bunların altın suyuna batırılmış klozet olduğunu öğrendin" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Kılıçdaroğlu'nun kaçak saraya gitmesinin söz konusu dahi olmadığını" duyurdu.

HSYK, görüş soran Yargıtaya, Türkiye'de şu anda hakim ve savcıların başörtüsüyle görev yapmasına yasal engel olmadığını bildirdi.

Sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un 29 Mayıs'ta hastanede uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesini, ülke çapında iş bırakarak protesto etti. Bazı meslek örgütleri, Sağlık Bakanlığına siyah kefen ve çelenk bıraktı.

2 HAZİRAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında, gazetede, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

3 HAZİRAN

Sağlık Bakanlığının, kanser vakalarının belirlenmesi ve kontrol altına alınması için kanser bildirimini zorunlu tutan yönetmeliği yürürlüğe girdi.

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Ankara merkezli "usulsüz dinleme" soruşturması kapsamında da tutuklandı.

5 HAZİRAN

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda HDP'nin mitingi sırasında 2 ayrı patlama meydana geldi. Olay sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 100'ün üzerinde kişi yaralandı.

TSK'nın internet sitesinde 27 Nisan 2007'de yayımlanan "e-muhtıraya" ilişkin soruşturma kapsamında, ilk ifade 3 yıl sonra alındı. Savcılık, suç duyurusunda bulunanlardan Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik'in ifadesine başvurdu.

Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk Sadun Boro, Marmaris'te tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybetti.

7 HAZİRAN

Türkiye, 25. dönem parlamentosunu belirlemek için sandık başına gitti. 56 milyon 608 bin 817 kayıtlı seçmenden 47 milyon 507 bin 467'sinin oy kullandığı seçim sonucunda AK Parti 258, CHP 132, MHP ve HDP 80'er milletvekili çıkardı. 13 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti'nin, hükümeti tek başına kurmak için yeterli vekil sayısına ulaşamaması nedeniyle koalisyon senaryoları gündeme geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarını "AK Parti bu seçimin galibidir ve birincisidir. Kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmaya kalkmamalıdır" sözleriyle değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, partisi adına yaptığı değerlendirmede, "Türkiye kazanmıştır, Recep Tayyip Erdoğan kaybetmiştir. Yalın siyasi gerçek, AKP şu an itibarıyla iktidardan millet tarafından düşürülmüştür" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye'nin ezilenleri, yoksulları, emekçileri olarak barıştan, adaletten ve özgürlükten yana muazzam bir başarı kazandıklarını" söyledi.

Konya'da oyunu kullanırken gazetecilere açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'daki patlamanın zanlısının yakalandığını açıkladı.

8 HAZİRAN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Birinci koalisyon, başlangıcından bu yana birliktelikleri devam eden AKP ile HDP arasında olması lazımdır. İkinci bir koalisyon modeli olarak AKP, CHP ve HDP'yi bir araya getirebilirsiniz. Böyle bir yapılanma içinde MHP, şerefi ve haysiyetiyle, ilkeli ve dürüst politikalarıyla, çok güzel ve Meclis'te denetimi esas alan bir anamuhalefet partisi görevini üstlenmeye de hazırdır" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim sonrasında başlayan bu yeni süreçte, ülkemizdeki istikrar ve güven ortamının, demokratik kazanımlarımızın korunması için tüm siyasi partilerin gerekli hassasiyeti göstermeleri, sorumlu bir davranış sergilemeleri büyük önem arz etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Hürriyet gazetesinin kurucusu Sedat Simavi'nin oğlu, gazetenin eski sahibi Erol Simavi, Monako'da tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında vefat etti.

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, 16 Eylül 2011'de 5 tutuklu ve hükümlünün hayatını kaybettiği cezaevi nakil aracındaki yangınla ilgili yargılanan 3 sanık beraat etti.

Diyarbakır'da 7 Haziran'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 30 kişi gözaltına alındı.

9 HAZİRAN

Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran, Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Baran'ın öldürülmesi sonrasında çıkan ve Yeni İhya Der taraftarlarının da karıştığı çatışmalar sonucu 2 kişi daha öldü, gazetecilerin de arasında bulunduğu 11 kişi yaralandı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Baran'nın öldürülmesini kınadı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yeniden görülen ve 236 sanığın beraat ettiği "Balyoz Planı" davasında Çetin Doğan'ın da arasında bulunduğu 7 sanık hakkındaki kararın, "usul ve yasaya aykırı olduğu" gerekçesiyle temyiz edilmesine karar verdi.

Çoğu Emniyet mensubu 50 kişi hakkında, siyasiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarının arasında bulunduğu 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla Ankara'da dava açıldı.

10 HAZİRAN

62. Hükümetin istifasına dair tezkere ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifayı kabul ettiğine ve Bakanlar Kurulunun yeni hükümet kuruluncaya kadar göreve devam etmesine ilişkin resmi yazı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır'da HDP mitingi sırasında gerçekleşen patlamaların zanlısı O.G. tutuklandı.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Kuşadası Güzelçamlı'daki "Kenan Evren"in adını taşıyan caddeye, 12 Eylül darbesi sonrasında idam edilen "Erdal Eren"in adını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Antalya Milletvekili seçilen Deniz Baykal'ı Dışişleri Konutu'nda kabul etti. Baykal, görüşmenin ardından, "Bir an önce Türkiye'de istikrarın sağlanması, çözümün bulunması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip olduğumuzu gördüm" dedi.

Baykal, partisinin genel merkezinde bir araya geldiği CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu, Erdoğan ile yaptığı görüşme konusunda bilgilendirdi.

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 30 kişiden 21'i tutuklandı.

Van'da kuduz olduğundan şüphelenilen köpek, çoğunluğu çocuk 30 kişiye saldırdı.

11 HAZİRAN

Van'da kuduz olduğundan şüphelenilen köpeğin saldırısına uğrayanların sayısı 55'e çıktı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun veri tabanına sabotaj düzenlediği iddia edilen kurumun eski bilişim uzmanı hakkında Ankara'da dava açıldı.

HSYK, 2012'de sınavla avukatlıktan hakim ve savcılığa geçen 37 kişinin mesleğe kabul kararını kaldırdı.

11 HAZİRAN

İstanbul 8. İdare Mahkemesince, İstanbul'a yapılacak üçüncü köprünün bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri'ndeki Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlerine ilişkin imar planları iptal edildi.

12 HAZİRAN

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili 3 sanığın yargılanmasına Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Adliye önünde toplanan birçok kişi, kadın cinayetlerini protesto etti.

Anayasa Mahkemesinin "haklarının ihlal edildiği" yönündeki kararının ardından "askeri casusluk" davasının 44 sanığı İstanbul'da yeniden hakim karşısına çıktı.

Kamuoyunda "devleti itibarsızlaştırıp iş yapamaz hale getirmek" algısı oluşturmak amacıyla Emniyete ait bir otomobil, çeşitli malzemeler ile bilgi ve belgeleri suç örgütlerine aktardığı ve "Fetullahçı Terör Örgütüne üye olduğu" ileri sürülen 4'ü polis 7 kişinin yargılanmasına Ankara'da başlandı.

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, 67 yaşında İstanbul'da vefat etti.

13 HAZİRAN

HDP'nin mitingindeki patlamada yaralanan bir kişi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı 4'e yükseldi.

Elazığ'ın Palu ilçesinde, arazide meydana gelen patlama sonucu baba ve 2 çocuğu öldü.

14 HAZİRAN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, TPAO çalışanı Cevzet Soysal'ın 1998'de kaçırılarak öldürülmesine ilişkin 14'ü polis, 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, bunların 12'si gözaltına alındı.

Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Baran ile 3 kişinin öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 22 kişiden 14'ü tutuklandı.

15 HAZİRAN

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü, tatil için geldiği Milas'ta denizde hayatını kaybetti.

Ermenek'te geçen yıl 28 Ekim 2014'te 18 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasına ilişkin 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

Gerçeğe aykırı belgeler üzerinden TSK mensupları, akademisyenler, üst düzey emniyet mensupları ve gazeteci 92 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 26 emniyet personeli hakkındaki davanın ilk celsesi İzmir'de görüldü.

2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 23 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim sonrasında yüzde 40'lık ve 60'lık bir denge oluştuğunu ve hükümet kurma görevinin yüzde 60'lık bloka düştüğünü söyledi.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten eski savcılar Celal Kara ile Muammer Akkaş hakkında "görevi kötüye kullanma", eski Hakim Süleyman Karaçöl hakkında ise "görevi ihmal" suçlarından hazırlanan iddianamelerle ilgili "son soruşturmanın açılması"na hükmederek, dosyaların Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi.

Çukurca'da güvenlik gerekçesiyle uzun yıllar yasaklı kalan ve çözüm sürecinde turizme kazandırılan Han Yaylası'nda, "Ehmedi Xani Festivali" düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, 11 Şubat 2014'te partisinin grup toplantısında, "yasa dışı yollarla elde edilen, montajlanmış, kurgulanmış" ses kayıtlarını yayınlaması nedeniyle açılan soruşturma sonucu verilen takipsizlik kararı Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince kaldırıldı.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Suriye'nin kuzeyindeki son gelişmelere ilişkin, "Kantonları bir araya getirecek bir formül üzerinde çalışma yapıldığının biz işaretlerini görüyoruz" dedi.

AFAD, Suriye'nin Tel Abyad bölgesindeki hava bombardımanından kaçan 5 bin 291 Suriyelinin, Akçakale sınırından Türkiye'ye giriş yaptığını bildirdi. Son iki günde ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava bombardımanı ve Suriyeli Kürt gruplardan kaçan yaklaşık 10 bin Suriyelinin, Türkiye'ye girdiği duyuruldu.

16 HAZİRAN

İstanbul'da emekli Albay Çetin Oğuz ve eşinin silahla yaralanmasına karıştıkları iddiasıyla yakalanan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda, 2 gündür haber alınamayan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın cesedi bulundu.

Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Uluçay'ın araştırması sonucunda, Hakkari ve Hatay'da eklem bacaklı akarların iki yeni türünün bulunduğu belirtildi.

Diyarbakır'da bir evde, boru tipi 17 bomba ele geçirildi. Ayrıca Bağlar ilçesinde sırt çantasında boru tipi 3 bomba bulunan kişi gözaltına alındı.

17 HAZİRAN

- Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı, 40 yılı aşkın siyasi hayatında kendi deyimiyle "altı kez gittiği başbakanlığa yedi kez gelen" parti lideri, Devlet Su İşleri'nin "barajlar kralı" lakaplı inşaat mühendisi genel müdürü, Türk siyasetinin fötr şapkalı "baba"sı Süleyman Demirel, 91 yaşında hayatını kaybetti. Demirel, saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle vefat etti.

Türkiye'nin en genç genel müdürü, en genç başbakanı, İsmet İnönü ve Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra en uzun süre başbakanlık yapan siyasetçisi olan Demirel, 10 yıl 5 ay başbakanlık koltuğunda oturdu. Altı dönem Isparta milletvekilliği yapan Demirel, 1980'den sonra 7 yıl siyasetten yasaklandı. Altı kez kalktığı başbakanlık koltuğuna yedi kez oturan ve hükümet kuran Demirel, 16 Mayıs 1993'te Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı seçildi. Demirel'in vefatı nedeniyle ulusal yas ilan edildi.

19 HAZİRAN

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hükümet kurmaları halinde başbakan olması yönünde çağrıda bulunmasını değerlendirirken, "Türkiye'nin çıkarlarını düşünerek bu çağrıyı yaptım" dedi.

Van'da, 9 Ekim 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Aslan Otelinin ortakları Ahmet ve Mahmut Arslan'a, 11 yıl 1 ay 10'ar gün hapis cezası verildiği belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince Ege Denizi'nde 5 günde bin 83 kaçağın kurtarıldığı açıklandı.

20 HAZİRAN

Hollywood yıldızı ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Midyat ilçesindeki barınma merkezine yerleştirilen Suriyeli ve Iraklı sığınmacıları ziyaret için Mardin'e geldi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için 19 Haziran'da evinin bulunduğu Güniz Sokak'taki törenin ardından TBMM'de devlet töreni düzenlendi. Demirel'in naaşı, memleketi İslamköy'deki Çalca Tepesi'nde toprağa verildi.

22 HAZİRAN

Sivas Emniyet Müdürlüğündeki usulsüz dinleme iddialarına ilişkin 15 polisin yargılanmasına başlandı.

23 HAZİRAN

Gazeteci-azar Cüneyt Arcayürek, 87 yaşında Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

TripAdvisor'daki gezgin değerlendirmeleri sonucunda 2014'te yaklaşık bir milyon kişiyi ağırlayan Dolmabahçe Sarayı'nın, küresel ölçekte başarılı müze ve mekanlara verilen "Mükemmellik Sertifikası" aldığı duyuruldu.

24 HAZİRAN

İzmir'de Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağladıkları iddia edilen bir vakıf, vakfa bağlı 2 hastane ile Bursa'daki bir işletmede arama yapıldı.

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Kayseri'de yürütülen askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük iddialı soruşturma kapsamında aranan kişi, Çin'e gitmek üzereyken havaalanında yakalandı.

25 HAZİRAN

Terör örgütü DAEŞ'in Kobani'de (Ayn el Arap) düzenlediği saldırılarda yaralanan 134 kişi, Türkiye'de tedavi altına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani'deki saldırılara ilişkin, "Masum sivilleri hedef alan bu saldırıyı, en güçlü bir şekilde lanetliyor, telin ediyoruz. Türkiye'yi terörle aynı çizgide göstermek, kimsenin hakkı da haddi de değildir" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kobani'deki DAEŞ saldırıları konusunda, "Siyasi iktidar, hükümet, bu katliama destek vermediği söylemini, bu katliamı yönlendirmediği söylemini, kanıtlamak ve ispatlamak zorundadır. Aksi durumda bizim kanıtlarımız, ispatlarımız, iddialarımız geçerlidir" dedi.

Yasayla kapatılan özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aldığı 8 yıl 9 aylık hapis cezası onanan eski HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Anayasa Mahkemesinin lehine verdiği "yargılamada hak ihlali" kararı üzerine yeniden yargılanmaya başlandı.

İstanbul Boğazı'nda, kaçakları taşıyan teknenin alabora olması sonucu 27 kişinin öldüğü, 9 kişinin de kaybolduğu kazaya ilişkin yargılanan bir kişi 19 yıl 7 ay, 2 kişi ise 16 yıl 3 ay 25'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Dolmabahçe Sarayı'nda görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine uzun namlulu silah ve el bombasıyla saldıran Fırat Özçelik'in yargılanmasına İstanbul'da başlandı.

Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Baran ile 3 kişinin öldürülmesi soruşturmasında tutuklu sayısı 15'e çıktı.

Danıştay 14. Dairesi, Cumhurbaşkanlığı hizmet binalarının bulunduğu alanın tarihi sit özellikleri taşımadığına karar verdi.

26 HAZİRAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin davada, Sedat Zavar ve İlker Usta 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yurdun çeşitli yerlerinde, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki oruç yasağına uymadığı gerekçesiyle öldürüldüğü belirtilen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı. MAZLUMDER üyeleri Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde olayları protesto etti ve sokakta oruç açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindekilere verilen iftar yemeğinin maliyetine ilişkin iddiaları üzerine Sözcü gazetesi ile Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında ellişer bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, Gezi olayları sırasında Kızılay'da başından vurulan Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz'a verilen 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına ilişkin kararı usulden bozdu.

28 HAZİRAN

"Zimmet" ve "dolandırıcılık" suçundan yargılanan Yavuz Uzan ve Murat Hakan Uzan'ın 15 gün içinde mahkemeye başvurmadıkları takdirde kaçak sayılmalarına ve Türkiye'deki tüm mal, hak ve alacaklarına orantılı el konulabileceğine ilişkin İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avrupa ülkelerine gitmek için Diyarbakır'da barındıkları kamptan ayrılan, seyahatlerine izin verilmeyince geceyi boş arazide geçiren 600 Ezidi, Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz ile görüşmelerinin ardından kampa geri döndü.

Hassa ilçesinde kuduz teşhisi konulan köpek tarafından 35 gün önce ısırılan 4 yaşındaki Hayrunnisa Gök hayatını kaybetti.

29 HAZİRAN

MGK bildirisinde, "Suriye'de cereyan eden hadiseler etraflıca değerlendirilmiş, muhtemel tehditler ele alınmış, sınırlarımızda alınan ilave güvenlik tedbirleri üzerinde durulmuştur. Bölgede yaşayan sivil halkı hedef alan terör saldırıları ile bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir" ve "Milli güvenliğimizi tehdit eden, başta Paralel Devlet Yapılanması olmak üzere, tüm yasadışı oluşumlara karşı yürütülen mücadeleye kararlılıkla devam edileceği bir kez daha dile getirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında etkin olan asker ve siyaset adamı Enver Paşa'nın 122 parça özel eşyası, İstanbul'daki müzayedede satıldı. Eşyalardan 64'ü, Askeri Müze ile Yıldız Sarayı Müzesi, diğerleri özel koleksiyonerlerce satın alındı.

Şırnak Valiliği, Uludere ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamında göreve giden askerlere yolda bir grup tarafından taşlı sopalı saldırıda bulunulduğunu, 13 askerin yaralandığını ve 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

30 HAZİRAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatindeyim" dedi.

Eskişehir'de, usulsüz dinleme yaptığı iddia edilen 25 emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı.

Gazeteci Mehmet Baransu, Twitter'daki paylaşımlarıyla Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "hakaret" etmekten yargılandığı davada 10 ay hapse çarptırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Demirel İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title