Haberler

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de vatandaşlar askeri kalkışmaya tepki gösterdi.

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de vatandaşlar askeri kalkışmaya tepki gösterdi.

Ak Parti Van İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, Hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla partinin Beşyol Meydanı'ndaki binasının önüne gelen vatandaşlar, "Dik dur eğilme bu millet seninle", "İşte ordu işte komutan", "Asker dışarı" sloganları atıp, alkışlarla olayı protesto etti.

Çok sayıda polis de zırhlı araçlarla Valilik, AK Parti binası çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Bu arada ellerindeki bayraklarla Cumhuriyet Caddesi'nden Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına doğru yürüyüşe geçen vatandaşlar, "Asker kışlaya" sloganları attı.

Van'ın ilçelerinde de toplanan vatandaşlar, darbe girişimini kınadı.

Bu arada bazı camilerde sela okundu.

Muş

Muş'da da vatandaşlar Vali Konağı ve belediye meydanında toplandı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla Vali Seddar Yavuz'un evine kadar yürüyen vatandaşlar, "Valimizin yanındayız, onu bırakmayız" sloganları attı.

Konağından çıkarak vatandaşları sakinleştirmeye çalışan Yavuz, "Bu birkaç çapulcunun girişimidir. Her şey kontrolümüz altındadır. Sizlerden ricamız askeri bölgelere yaklaşmayın." dedi.

Daha sonra konağından çıkan Yavuz, Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan'la Valilik binasına geldi.

Bitlis

Bitlis'te AK Parti İl Başkanlığı önüne ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini parti binasına astı.

Tekbir getirerek, alkış eşliğinde "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganı atan vatandaşlar, kalkışmayı protesto etti.

Bitlis'in diğer ilçelerinde de vatandaşlar, AK Parti ilçe başkanlıkları binası önünde toplandı.

Öte yandan Bitlis Vali Vekili Salih Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kışladan izinsiz çıkan askerler ve komuta edenlerin, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınacağını duyurdu.

Halkın Anayasa ve demokrasiye sahip çıkmak için sokağa çıkmalarının serbest olduğunu ve vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlanacağını belirten Altun, "Sevgili Bitlisliler Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yönetime el koyduğu gerçeği yansıtmamaktadır. Kolordumuz ile kol kola darbenin karşısındayız. 8. Kolordu Komutanlığımızın Bitlis, Ağrı, Tunceli ve Van illerindeki birliklere korsan darbeye destek olmama emri vermiştir" ifadelerini kullandı.

Hakkari

Hakkari'de de AK Parti önünde toplananlar, orduevi önüne kadar yürüdü. Daha sonra kent meydanına dönen vatandaşlar, "Darbeye hayır" sloganları attı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Bitlis Muş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title