Haberler

Türkiye-Danimarka Sanatsal Buluşması Bursa'da

TÜRKİYE ve Danimarka arasında, çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında yıllardır süregelen işbirliğini pekiştirmeyi ve iletişim ağını genişletmeyi amaçlayan etkinlikler başladı.

TÜRKİYE ve Danimarka arasında, çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında yıllardır süregelen işbirliğini pekiştirmeyi ve iletişim ağını genişletmeyi amaçlayan etkinlikler başladı.

22-26 Ekim 2017 tarihleri arasında Assitej Türkiye ve Assitej Danimarka'nın, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın katkılarıyla organize ettiği sanatsal buluşma Bursa'da gerçekleştirildi. Etkinliklerle ilgili bilgiler veren Assitej Türkiye Genel Sekreteri Bilge Serdar, "Projenin temel hedefi uzun yıllardır devam eden Danimarka ve Türkiye arasında çocuk ve gençlik tiyatrosu alanındaki işbirliğini pekiştirmek, netleştirmek ve güçlendirmek. 2-3 sene önce böyle bir fikirle yola çıktık. Bugün de bu projeyi gerçekleştirdik. Bugün ilk oyunumuzu sahneledik. İlk oyun Türkiye-Danimarka ortaklaşa çalışılan bir oyundu. Onun dışında Türkiye ve Danimarka'dan oyunlar var. Türkiye ve Danimarka'dan tiyatro ekipleri kendi oyunlarını, yaptıkları çalışmaları tanıtacaklar" dedi. Serdar, etkinliklerin tümünün ücretsiz olduğunu kaydetti.

YOĞUN İLGİ VAR

Danimarka Sanat Kurumu Performans Sanatları Komite Başkanı (Danish Arts Foundation) Ditte Maria Bjerg ise etkinliklere ilginin çok yoğun olduğuna dikkat çekerek, "Burada çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında çalışan Danimarka'dan ve aynı zamanda Almanya'dan, İtalya'dan, İran'dan konuklar var. Bu etkinlikler esnasında karşılıklı bilgi değişimi, etkileşim olacak. Özellikle Avrupa'nın içinde bulunduğu bu zor zamanlarda bu tip bir projeyi maddi olarak desteklemeyi istedik. Çünkü Danimarka'da da büyük bir Türk topluluğu yaşıyor. Tiyatro açısından da karşılıklı etkileşimin olması önemli bizim için" diye konuştu. Bjerg, Bursa'daki gözlemleri sonrası ilerideki projeleri de destekleme adına ikna olduğunu dile getirdi.

22 YILDIR DEVAM EDİYOR

Projenin açılış toplantısında söz alan Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı Mali İşler Sorumlusu Hacer Özbek, çocuk ve gençlik tiyatroları kapsamında 22 yıldır devam eden Assitej projesinin bir yenisine imza attıklarını belirtirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Müdürü Ertan Akman da "Danimarka, Bursalı gençler ve çocuklar için tiyatroda ayrı bir anlam taşıyor, bu projeler Türkiye'de öncü oldu. Biz de aldığımız feyz ile çalışmalarımıza yön veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Assitej Danimarka Genel Sekreteri Louis Valentine de bu tarz etkinliklerin kendileri için çok önemli olduğunu ve gelecek yıllarda da bu desteklerle birlikte sürmesini dilediğini söyledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title