Haberler

Türkiye Cumhuriyeti Her Koşulda KKTC'nin Yanında Olduğunu Gösterdi" - Lefkoşa

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman, Türkiye'nin her koşulda KKTC'nin yanında olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman, Türkiye'nin her koşulda KKTC'nin yanında olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Başbakan Erhürman, adaya dönüşünde Ercan Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, Ankara'da yaptıkları ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiklerini, görüşmede KKTC Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da hazır bulunduğunu dile getirdi.

Uzun ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Erhürman, KKTC ve Türkiye'nin Türk lirası kullanan iki devlet olduğuna dikkati çekerek, dövizdeki artışın doğal olarak Türkiye'yi de KKTC'yi de olumsuz etkilediğini vurguladı.

Erhürman, dövizdeki artışın maliye olanaklarında zayıflamalara yol açtığını, Ağustos enflasyonunun yüzde 8,42 olarak açıklandığını, bunun son 22 yılın en yüksek aylık enflasyon oranı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile teknik ayrıntılar üzerine çalıştıklarını ifade eden Erhürman, Oktay ile çalışmayı birebir günlük temas halinde sürdürme kararı aldıklarını aktardı.

Başbakan Erhürman, "Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman olduğu gibi bu ekonomik darboğazdan geçerken de KKTC devletinin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olduğu konusunda çok açık bir mesaj verdi." diye konuştu.

Gelecek haftalar içerisinde bu görüşmenin sonuçlarıyla ilgili bir şeylerin ortaya çıkacağını düşündüğünü belirten Tufan Erhürman, şunları kaydetti:

"Türkiye yanımızdadır ama Kıbrıs Türk halkı da bu dönemde el ve gönül birliği içinde olmak zorundadır. Meseleleri kısa vadeli şekilde ele almamak gerekir. Türkiye'deki görüşmelerimiz de gösteriyor ki, içinden geçtiğimiz tünelde ışık henüz görünmüş değil. Çok ciddi sorunlarla karşı karşıyayız ama biz el birliği içerisinde bu sorunlarla baş edecek, yetki ve yeteneğe sahibiz. Türkiye Cumhuriyeti, her koşulda KKTC'nin yanında olduğunu gösterdi."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kıbrıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title