Haberler

Türkiye-Çek Cumhuriyeti Maçının Ardından

Güncelleme:

A Milli Takım Teknik Direktörü, yenilgiden üzgün ama gelecekten umutlu konuştu

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Çek Cumhuriyeti maçı sonrası yaptığı açıklamada, hazırlık maçı olsa da mağlup olmanın üzüntü verici olduğunu belirterek, Mart ayında 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda oynayacakları maçlara hazır olacaklarını söyledi.

2014 Dünya Kupası Elemeleri öncesinde Türkiye A Milli Takımı son hazırlık maçı olan Çek Cumhuriyeti ile Manisa 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma öncesinde Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteri ve askeri bando taraftarlara mini konser verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İzmir Valisi Cahit Kıraç mücadeleyi protokol tribününde izlediler. Başlama düdüğü öncesi 88 yaşında vefat eden Eski Federasyon Başkanı Doğan Andaç için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. A Milli Futbol Takım'ın santra vuruşuyla başlayan maçın ilk yarısında Çek Cumhuriyeti iyi bir oyun sergileyerek, 45 dakikayı 2-0 üstün kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan A Milli Futbol Takımı arka arkaya bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Öncelikle eski Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığını yapmış büyüğümüzün ailesine baş sağlığı diliyorum. Oyunu 2 etapta değerlendirmek daha iyi olacak. İlk yarıda oyuncuların arzusu ve iştahı çok önemliydi. İlk yarıda basit bir hatadan yenilen gol vardı. Orta sahada rakibe sıcak temas yapmamak rakibin biraz daha oynamaya itti. İkinci yarıda oyun anlamında yaptığımız değişiklik sonrası 6 net pozisyona girdik ama yapamadık. İkinci yarıdaki istek ve arzu bizim için son derece önemliydi. Hazırlık maçı da olsa kaybetmek üzücü. Mevlüt ile orta sahadaki 40 metre boşluk bizim için bir eksiklikti. Mağlup olduk, rakibimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra Mart ayına en iyi şekilde hazırlanacağız" dedi.

Selçuk'un performansı hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, "Selçuk ile bir tek Hollanda maçında ilk 11'de başlamadık. Bugünkü Selçuk'un performansında da memnunum. Oyunun gidişatına göre bir takım hamleler yapıyorsun. Bizde ona göre hamleler yaptık. Bugün sadece yeni oyuncu olarak Ahmet İlhan oynadı. Ben bugün oyunun genel yapısından memnunum. Sadece oyunun ilk 30 dakikasındaki oyundan memnun değilim. Bizim eksikliğimiz dediğim gibi orta sahadaki boşluk ve sıcak temas yapamamamız oyunumuzu etkiledi" diye konuştu.

ÇEK CUMHURİYETİ CEPHESİ

İlk yarıya iyi başladıklarını dile getiren Çek Cumhuriyeti Milli Takım Teknik Direktörü Michal Bilek, "İyi paslar yaptık tehlikeli pozisyonlar bulduk. Bunlardan 2 tanesini değerlendirdik. İkinci yarı rakibimizin değişiklikler yapıp üstümüze geleceğini biliyorduk. Nitekim önlemlerimizi aldık ve sahadan galip ayrıldık. Bizim için iyi bir tecrübe oldu" dedi.

Manisa'daki futbol atmosferi hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilek, "Buraya gelmeden önce Manisa'yı tanımıyorduk ama maçı izledikten sonra harika bir atmosfer olduğunu gördük" şeklinde konuştu.

Tomas Rosicky ile ilgili konuşan Bilek, "Tomas uzun süredir aramızda değildi. Sakatlıkta çıkmıştı. Uzun zamandan beri sahada yer almıyordu ama ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu bugün sahada gösterdi. Tomas, takımımızın en önemli oyuncularından bir tanesi" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Çek Cumhuriyeti Abdullah Avcı Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title