Haberler

Türkiye Cazı Bu Yıl Yine 'Vitrin'de Buluşacak

Güncelleme:

Vitrin buluşması kapsamında dünyanın önde gelen müzik kurumlarından davet edilen uluslararası müzik profesyonelleri, Türkiye'nin en başarılı müzisyenlerini İstanbul Caz Festivali sahnelerinde izleyecekler. Ayrıca uluslararası delegeler tarafından Vitrin'e katılan müzisyen ve topluluklar arasından seçilecek iki isme de "SOCAR Türkiye 'İpek Yolu' Turne Destek Ödülü" verilecek.

SOCAR Türkiye'nin sponsorluğunda iki yıldır düzenlenen Vitrin – Türkiye Güncel Müzik Buluşması bu yıl 27-30 Haziran tarihleri arasında müzikseverlere 'merhaba' diyecek. Ünlü müzisyenlerin ağırlanacağı 25. İstanbul Caz Festivali kapsamında gelenekselleşme yolunda ilerleyen Vitrin – Türkiye Güncel Müzik Buluşması, 27-30 Haziran tarihleri arasında pek çok canlı performansa da ev sahipliği yapacak.

DÜNYAYA AÇILMAK İSTEYEN MÜZİSYENLERE GÜÇLÜ DESTEK

Türkiye'de özellikle son yıllarda hızla gelişen müzik üretimi ve yetenekli müzisyenlerin yeni projeleri, sadece Türkiye'de değil uluslararası alanda da büyük ilgi ve talep görüyor. Bu talebin kurumsal olarak etkin bir uluslararası temsile ihtiyacından yola çıkan İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) SOCAR Türkiye sponsorluğuyla hayata geçirdiği Vitrin – Türkiye Güncel Müzik Buluşması'nın bu yıl Azerbaycanlı sanatçılarla başlayarak zamanla yakın coğrafyaların müzikal üretimlerine de kucak açan ve onların evrensel kültür ve sanata katılımlarına olanak sağlayan bir etkinliğe dönüşmesi hedefleniyor.

Vitrin – Türkiye Güncel Müzik Buluşması'na davet edilen 50 civarında uluslararası müzik profesyoneli, etkinlik kapsamında düzenlenen panel ve seminerlerde Türkiye güncel müzik sahnesini izleme ve deneyimleme fırsatı bulacak. Aynı zamanda düzenlenecek müzik sektörü odaklı toplantılarla da yerli ve yabancı müzik profesyonellerinin buluşması ve sanatçılarımızın yurtdışına açılmasını teşvik edecek ilişkiler kurması için zemin hazırlanacak.

"MÜZİĞİ İPEK YOLU'YLA DÜNYAYA TAŞIYORUZ"

Vitrin'in iki yıldır sponsoru olan SOCAR'ın Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte, Türkiye'nin gücünü sadece faaliyet gösterdikleri enerji sektöründe değil kültür sanat projelerinde de bir adım öne taşıyacak böylesi bir organizasyona sağladıkları katkıdan onur duyduklarını söyledi. Türkiye'yi güçlü yarınlara taşıyacak enerjiyi bu topraklardan aldıkları ilhamla dünyaya ulaştıracaklarını belirten LeCompte, şunları söyledi: "SOCAR Türkiye olarak İKSV işbirliği ile Vitrin – Türkiye Güncel Müzik Buluşması'nın ikincisini hayata geçirmekten ve Türkiye'de üretilen müziğin yurtdışında tanıtımına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye ve Azerbaycan kültürlerini de içeren İpek Yolu'nun zengin müzik mirası, asırlardır bizleri ortak duygularda buluşturuyor. Bu yıl 25. İstanbul Caz Festivali kapsamında ikinci kez gerçekleştirilecek Vitrin ile bu emanet mirası dünyaya başarıyla aktaracağımıza inanıyoruz."

İstanbul Caz Festivali kapsamında her yıl Azerbaycan'dan gelen bir müzisyenin konserine de destek olduklarını anlatan LeCompte, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen yıl Azerbaycan'ın ünlü caz piyanisti İsfar Sarabski'yi ağırlamıştık. Bu yıl yine Azerbaycanlı ünlü piyanist Shahin Novrasli, kontrbasçı Felipe Cabrera ve davulcu Josselin Hazard ile bize unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak. 30 Haziran'daki bu konser, Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleşecek."

İstanbul Caz Festivali Direktör Yardımcısı Harun İzer de, bu yıl 26 Haziran – 17 Temmuz arasında gerçekleşecek 25. İstanbul Caz Festivali kapsamındaki Vitrin Türkiye Güncel Müzik buluşmasında dört gün boyunca Türkiye'den 30'un üzerinde topluluğun sahne alacağını belirtti.

SOCAR TÜRKİYE'DEN TURNELERE DE DESTEK!

Türkiye'den sanatçıların desteklenmesi adına bu yıl Vitrin kapsamında sahne alacak müzisyen ve topluluklar arasından seçilecek iki isme 'SOCAR İpek Yolu Turne Destek Ödülü' de verilecek. Seçilen sanatçı ya da topluluklar, kendilerine takdim edilecek 2.500 Euro değerindeki bu ödülü önümüzdeki bir yıl içinde çıkacakları herhangi bir uluslararası turnedeki masraflarını karşılamak için kullanabilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Caz Festivali İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title