Haberler

Türkiye-Carıcom İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, toplantı kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da ilki düzenlenen Türkiye-Karayip Topluluğu (CARICOM) İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında, ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Davutoğlu, CARICOM Genel Sekreteri Irwin La Rocque, Belize Dışişleri Bakanı Wilfred Peter Elrington, Jamaika Dışişleri Bakanı Arnold Nicholson ve St. Kitts ve Nevis Dışişleri Bakanı Patrice Nisbett ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu gerçekleştirdiği görüşmelerde Türkiye'nin bölgeye olan ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için gereken iradenin mevcut olduğunu vurguladı. Davutoğlu, CARICOM ülkelerinin Türkiye'yi bölgedeki ülkelerle ilişkiler için bir üs olarak kullanabileceğini de ifade etti.

CARICOM Genel Sekreteri La Rocque ve dışişleri bakanları da Türkiye'nin ekonomik gücüne ve bölgesel ağırlığına atıfta bulunarak, bölge ülkelerinin Türkiye'ye ilgisinin altını çizdi.

Tüm görüşmelerde, özellikle Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) bölgeye yaptığı yardımlar da gündeme geldi. Görüşmelerde bölge ülkelerinin turizm konusunda Türkiye'nin tecrübesi ve birikiminden yararlanması hususunda da görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu İstanbul Jamaika Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title