Haberler

Türkiye Büyükler Ferdi Ve Masterlar Halter Şampiyonası Alanya'da Başladı

Türkiye Büyükler Ferdi Ve Masterlar Halter Şampiyonası Alanya'da Başladı

TÜRKİYE BÜYÜKLER FERDİ VE MASTERLAR HALTER ŞAMPİYONASI ALANYA'DA BAŞLADI

Türkiye Halter Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Büyükler Ferdi ve Masterlar Halter Şampiyonası Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı. 3 gün sürecek olan şampiyonada 27 ilden 298 sporcu kürsüye çıkabilmek için mücadele edecek.

Türkiye Büyükler Ferdi ve Masterlar Halter Şampiyonası Alanya Atatürk Spor Salonu'nda başladı. Pazar günü sona erecek olan şampiyonada 27 ilden 298 sporcu mücadele ediyor. Şampiyonanın ilk gününde yapılan açılış seremonisine Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Halter Federasyonu Genel Koordinatörü Naim Süleymanoğlu, Halter Federasyonu Koordinatörü Halil Mutlu ve Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak katıldı. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Alanya'da uluslar arası seviyede bir organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi. Her yıl sonunda sezonun en büyük şampiyonasını Alanya'da gerçekleştirdiklerini belirten Akkuş, "Büyüklerin yanı sıra masterlar kategorisinde daha önce ülkemizi milli takımlarda başarı ile temsil etmiş önemli sporcularımız, Alanya'da kendi kategorilerinde yarışıyor. Alanya'da uluslararası seviyede bir müsabaka organizasyonu var" dedi.

2010 yılında Avrupa ve dünya şampiyonalarında 88 madalya elde ederek başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade eden Akkuş, "2010 yılı Halter Federasyonu için çok başarılı bir yıl oldu. Sporcularımız bu yıl Avrupa ve dünya şampiyonalarında 24 altın, 32 gümüş, 32 bronz madalya aldılar. Bu çok yüksek bir rakam. Bunun yanında olimpiyat kota müsabakasını Eylül ayında Dünya Şampiyonası olarak Antalya'da düzenledik. Olimpiyatlar için bayanlarda maksimum 4, erkeklerde ise 6 sporcu kotası elde ettik. 2011 ve 2012 yılında ise olimpiyat hedefine yakın olan sporcularımızı hazırlayacağız. Bu sporcularımız için 2012 Ağustos ayında antrenman tempolarını maksimuma çıkaracağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title