Haberler

Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası Sona Erdi

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Karabük Valiliği ve Türkiye Boks Federasyonu'nun birlikte organize ettiği "Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası" sona erdi.

Karabük Kapalı Spor Salonu'nda başlayan ve 34 ilden 135 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde eleme, ikinci gününde çeyrek final, üçüncü gününde ise yarı final müsabakaları yapıldı. Karşılaşmanın son gününde ise finale kalan 20 sporcu mücadele etti. Dünya Boks Birliği'nin aldığı karar doğrultusunda ilk kez Karabük'te yapılan şampiyonada sporcular kask takmadan ringe çıktılar.

Final müsabakalarına Vali İzzettin Küçük, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu ile çok sayıda sporsever izledi.

Müsabakalarda 49 kiloda Tolgahan Öztürk, 52 kiloda Ferhat Pehlivan, 56 kiloda Murat Serkan Temur, 60 kiloda Bunyamin Aydın, 64 kiloda Fatih Keleş, 69 kiloda Onur Şipal, 75 kiloda Önder Şipal, 81 kiloda Avni Yıldırım, 91 kiloda Seyda Keser, 91 kilo üzerinde ise Ali Eren Demirezen altın madalya kazanan sporcular oldu.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 2016 yılının olimpiyat adaylarını buradan çıkaracaklarını belirterek, "Kaskın çıkarılması seyir zevkini arttırdı. Bunu bu sene ilk defa burada hayata geçirdik. Dünya Boks Federsayonu'nun aldığı bir karardı ve olumlu bir karar oldu. Sporcularımız ilk defa kasksız mücadele ettiğinden fazla bir sıkıntı yaşanmadı. Ufak tefek yaralanmalar oldu" dedi.

Şampiyonanın sonunda Özgeç tarafından Vali Küçük'e, şampiyonaya olan katkılarından dolayı boks eldiveni ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karabük Valiliği Türkiye Eyüp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title