Haberler

Türkiye Boks Federasyonu'ndan Lütfü Türkkan'a tepki

Güncelleme:

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, "Horoz dövüşünü yasaklayan zihniyetin boks ve kickboks gibi spor adıyla insanların dövüşmesini halen serbest bırakmasını anlayan beri gelsin" açıklaması üzerine Türkiye Boks Federasyonu, Türkkan'dan...

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, "Horoz dövüşünü yasaklayan zihniyetin boks ve kickboks gibi spor adıyla insanların dövüşmesini halen serbest bırakmasını anlayan beri gelsin" açıklaması üzerine Türkiye Boks Federasyonu, Türkkan'dan özür beklediklerini duyurdu.

Konuyla ilgili Türkiye Boks Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kocaeli Milletvekili Sayın Lütfü Türkkan'ın Twitter üzerinden yaptığı talihsiz açıklama camiamızı derinden üzmüştür. Boks ve kick boks sporu ile horoz dövüşünü benzetme yaparak yaptığı talihsiz açıklama ile şanlı bayrağımızı göndere çektiren, Ay-Yıldızlı formasını kanının son damlasına kadar terleten bu ülkenin evlatlarını derinden yaralamıştır. Boks asil bir spordur. Boks ne demektir acaba biliyor mu? Boks 'Yumruk yemeden, yumruk atma sanatıdır'. Dünyada yapılan araştırmalarda boks sporu tehlike sıralamasında bir çok branştan hatta futboldan bile daha az tehlikeli bir spordur. İncelemeden, araştırmadan yapılan bu açıklama gerçekten talihsiz ve düşüncesizce yapılmış bir açıklamadır. Boks Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından tanınmış, Gençlik ve Spor Bakanlığı çatısı altında kurulan, Resmi Spor Federasyonları içerisinde bulunan Türkiye Boks Federasyonu tarafından temsil edilen bir branş olarak, ülke sporumuza Olimpiyat Oyunlarında madalya kazandıran az sayıda spor branşından birisidir. Boks; ülkemizi uluslararası arenada Avrupa, dünya şampiyonaları ile tüm uluslararası organizasyonlarda gururla temsil eden ve en çok madalya kazandıran branşlardan birisidir. Yapılan bu açıklama, ülkemizi her alanda başarı ile temsil eden, Ay-Yıldızlı formasını gururla taşıyan, şanlı bayrağımızı göndere çektiren ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinleten asil sporcularımıza hakaret etmekten başka bir şey değildir. Ülkemizde binlerce kulüp, yüzbinlerce sporcu, antrenör, hakem, idareci bu sporla uğraşarak, geçimini sağlarken ve Ay-Yıldızlı bayrağımızı her alanda göndere çektirme mücadelesi verirken, bir Milletvekili olarak onlara destek olmak yerine hakaret etmek hangi akla ve mantığa sığar anlaşılamamıştır. Sayın Milletvekili Lütfü Türkkan'ın bu büyük camiaya sarf ettiği sözler amacını aşmıştır. Yaptığı yanlışı düzeltmesini ve başta boks ve kick boks olmak üzere tüm spor camiasından özür dilemesini talep ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Lütfü Türkkan İYİ Parti Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title