Haberler

Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonasına Doğru

Artvin'de bu yıl ilki düzenlenecek Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası'na katılmak üzere Aydın ve Muğla'dan kente 6 "şampiyon boğa" getirildi.

Boğacılar Spor Kulübünce, 13 Ağustos'ta 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştirilecek şampiyona için kasası özel dizayn edilmiş tır ile kent meydanına getirilen boğaları çok sayıda vatandaş karşıladı. Vatandaşlar boğalarla yakından ilgilenerek bol bol fotoğraf çektirirdi, Atabarı 08 Halk Oyunları topluluğu gösteri sundu.

Karşılama sonrası boğalar, kamyonlara yüklenerek kampa girecekleri Kafkasör Yaylası'na götürüldü.

Kulüp Başkanı Haluk Koçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Artvin'deki 2 asırlık boğa güreşleri geleneğini ilk kez Türkiye çapında bir şampiyonaya dönüştürdüklerini söyledi.

Şampiyonanın, 13 Ağustos Pazar günü Kafkasör'deki arenada düzenleneceğini belirten Koçer "Rize, Muğla, Aydın, Erzurum ve Artvin illerinde yapılan boğa güreşlerinde kendi kategorilerinde birinci ve ikinci olmuş 44 boğa Kafkasör'de Türkiye Şampiyonluğu için arenaya çıkacak. Biz bunu gelenek haline getirmek istiyoruz. Ağırlıklarına göre 5 farklı kategoride güreşecek boğaların ağırlıkları ise 430 ile 900 kilogram arasında değişiyor." dedi.

Organizasyona Artvin halkının büyük destek verdiğini, Aydın ve Muğla'dan getirilen boğaların vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandığını ifade eden Koçer, "Bu boğalarımız bin 800 kilometre uzaktan geldi. Boğalarımızın ortama alışması için 10 gün erkenden getirdik. 13 Ağustos'u bekleyeceğiz, Artvin'in ve bu bölgenin en pehlivan boğaları ile Aydın'ın, Muğla'nın en pehlivan boğaları mücadele edecek. Bu Türkiye'de bir ilk ve böyle bir organizasyonu düzenlemek onur verici bir durum." diye konuştu.

Haluk Koçer, güreşlerde dereceye girecek boğaların sahiplerine toplam 100 bin lira ödül dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Artvin Muğla Aydın Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title