Haberler

Türkiye Bisiklet Şampiyonası'nın 3 Günlük Kapanış Etabı Başladı

TÜRKİYE Bisiklet Yarışları Şampiyonası'nın 6'ncı Ayak Final Yarışları, Antalya'nın Serik İlçesi'nde başladı.

TÜRKİYE Bisiklet Yarışları Şampiyonası'nın 6'ncı Ayak Final Yarışları, Antalya'nın Serik İlçesi'nde başladı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Calypso Sports'un Serik Belediyesi desteğinde düzenlediği Türkiye Bisiklet Şampiyonası'nın kapanış etabının startını Serik Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık verdi. 3 gün sürecek final etabında 33 kulüpten 320 sporcu pedal çevirecek.

Büyük erkek, büyük bayan, genç bayan, yıldız bayan, yıldız erkek, A-yıldız erkek, B-genç erkek, master erkek+ 40, master erkek+ 50 olmak üzere yarışlar 9 kategoride gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Serik'i bisiklet turizminin merkezi haline getirmek için ulusal ve uluslararası dev bisiklet organizasyonlarını gerçekleştirmeye başladıklarını ve alternatif turizm alanına da yeni bir boyut kazandırdıklarını söyledi. Başkan Çalık, bu şampiyonanın bölgenin tanıtılması ve sonraki yıllarda yapılacak olan yarışlara zemin hazırlanması açısından da oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Yarış Direktörü İbrahim Abacı ise, "Türkiye Bisiklet Şampiyonası Antalya'da ilk defa gerçekleştirilecek ve bu yarış Serik ilçemizde bir ilk olma özelliğini taşıyacak. Bu şampiyona ile birlikte Serik, bisiklet turizminde dünyanın merkezi olma yolundaki ilk adımı atmış olacak" dedi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Çalık Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title