Haberler

Türkiye Birincisi Samsun'dan

Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda Türkiye 1.'si Olan Samsunlu Öğrenciler, Birçok Yarışmada da Derece Elde Etti.

Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda Türkiye 1.’si olan Samsunlu öğrenciler, birçok yarışmada da derece elde etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliği ile her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ‘Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nın 3.’süne Türkiye genelinden katılan 13 bin 900 projeden 100’ü incelemeye

layık görüldü. TÜBİTAK Bilim Heyeti tarafından yapılan inceleme sonucunda 50 proje yarışmaya dahil edildi. İlköğretim öğrencileri arasında yapılan proje yarışmasında Samsun, Bafra Kaygusuz İlköğretim Okulu 7. Sınıf Öğrencisi Hasan Kaya, "Hibrit Tohum Dökme Makinesi Projesi" ile Türkiye 1. oldu. Kaya, diz üstü bilgisayar ve cep telefonunu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in elinden aldı.

Özel Okullar Birliği'nce Bolu Gebze'de düzenlenen "Deniz Salyangozu Avlamada yeni Teknikler" konulu Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda Samsun 19 Mayıs İlçesi Dereköy İlköğretim Okulu, Türkiye 3.’lüğü elde etti. Ayrıca 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında yurt dışında ilköğretim ile liseler arasında yapılan birçok bilimsel ve sosyal içerikli yarışmalarda ise Samsunlu öğrenciler, çok sayıda ödül kazandı. Romanya'da düzenlenen "Çocukların Hayal Gücünde Olimpiyat Oyunları" konulu resim yarışmasında Özel Ezgililer İlköğretim Okulu'ndan Zeynep Aksu, Sena Mekel ile Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'ndan Kıvanç Varol ödüle layık görüldü. Polonya'da düzenlenen "Müzedeki Maceram" isimli resim yarışmasında İstiklal İlköğretim Okulu Öğrencisi Ceren Ekin Güçtaş, İspanya'da yapılan "Poster ve Slogan" dalında 23 Nisan İlköğretim Okulu Öğrencisi Melisa Pank, karikatür dalında Samsun Anadolu Lisesi'nden Efkan Laylak ödül almayı hak kazandı.

(MD-SA)

31.05.2007 18:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title