Haberler

Türkiye-Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "İdil'de operasyonlar bitti ve arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Terörle mücadelede önemli bir aşama kaydedildi. Vatandaşlarımızın ihtiyacı da karşılanıyor" dedi.

Ala, Türkiye- Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı kapsamında Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon ile heyetler arası görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından Ala ve Jambon, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Belçika Göç Bakanı Theo Francken'in de bulunduğu ortak toplantıya katıldı.

Heyetler arası görüşmelerde İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de yer aldı. Yaklaşık 4 saat süren görüşmeler, basına kapalı gerçekleşti.

Türkiye-Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında Ala, soruları yanıtladı.

"Diyarbakır Sur'da ve Şırnak İdil'de devam eden operasyonların son durumuna ilişkin" soru üzerine Ala, "İdil'de operasyonlar bitti ve arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Terörle mücadelede önemli bir aşama kaydedildi. Vatandaşlarımızın ihtiyacı da karşılanıyor" diye konuştu.

Sur'da ise operasyonların yakında biteceğini ifade eden Ala, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bitmek üzere tabii orada da aynı şekilde arama tarama faaliyetleri devam edecek. Arındırıldıktan sonra çukurlardan, barikatlardan, bombalardan, tuzaklardan, vatandaşlarımızın iskanı için ve onların daha güzel bir ortamda hayatlarını sürdürmeleri için bütün bir hükümet olarak eylem planı ortaya koyduk. O eylem planı bir yandan çalışıyor, hem vatandaşlarımızın operasyonlar sırasında etkilenmemelerini sağlayacak tedbir hem operasyon sonrasında daha güzel bir yaşama kavuşmaları için alınacak tedbirler, hep bir arada eş zamanlı olarak, çok alanlı olarak uygulanıyor. Bu konuda çalışmalarımız da nihayetlenmek üzere ama hiç bir şeyi ertelemeden, ötelemeden aynı anda yapıyoruz, ümit ederim kısa zamanda da daha iyi haberleri alırsınız."

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Efkan Ala Belçika Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title