Haberler

Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Ligi

Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Botaşspor, 8 oyuncunun takımdan ayrılması nedeniyle yeni sezonda altyapısındaki yeteneklerle mücadele kararı aldı.

Botaşspor Genel Menajeri Abdullah Kutlu, geçen sezon kadrolarında yer alan 8 oyuncudan mahrum olmalarına rağmen yeni dönemden umutlu olduklarını söyledi. Genel Menajer Kutlu, tecrübeli oyuncularından Aylin Yıldızoğlu'nun Mersin Büyükşehir Belediyespor, Işıl Alben'in Galatasaray, Nazife'nin Tarsus Belediyespor, Sheana Mosch ve Lindsay Taylor'un Fransa, Korel Engin'in Rusya, Mürüvvet'in Samsun'a transfer olduğunu, Gülnur'un da bir yıllığına Burhaniye Belediyespor'a kiralık verildiğini belirtti. Kutlu,

Botaşspor'dan ayrılan tüm oyuncuları kulübe verdikleri hizmetten dolayı da teşekkür etti.

Botaşspor Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu da, yeni sezonda Çankaya Üniversitesi'nden Pınar ve Migrosspor'dan Görkem'i transfer ettiklerini belirtirken, her alanda Türkiye çapında başarı elde eden altyapı oyuncularının da A Takım'da forma giyerek takımı başarıya taşıyacağına inandığını söyledi. Yeni transferlerden Pınar ve Görkem'in Botaşspor sistemine uygun ve gelişime açık oldukları, ayrıca transferlerinde özverili davrandıkları için tercih edildiklerine işaret eden Yıldızoğlu, "Botaşspor olarak son 3

yılda yaşanılması gereken tüm tecrübeleri yaşadık. 1. yıl kümede kalma, 2. yıl Avrupa'da oynama ve 3. yılda şampiyonluğa ortak olma hedeflerine ulaştık. Bu yaşanılan deneyimlerin yeni sezonda takımın hedeflerine ulaşmasında olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum. Birçok kulübün ciddi yatırımlar yaptığı 2007-2008 sezonunda Botaşspor'un da bu rekabetin içinde olacağı, ama hangi sınıfta olacağını sezon öncesi ve sezon içinde oyuncularının göstereceği bireysel ve takım halindeki performansları belirleyecek"

diye konuştu.

Botaşspor yeni sezonda da Avrupa Kupası'nda mücadele edeceğini belirten Yıldızoğlu, "Takımımız bu grupta ilk iki takım arasına girerek bir üst tura çıkmayı hedeflemektedir. Şimdiye kadar bizi yalnız bırakmayan ve en önemli güç kaynağımız olan Adanalı basketbolseverleri 3 Kasım Cumartesi saat 14.00'de Beşiktaş ve 8 Kasım saat 18.00'de ise İsrail'in Ramad Hasaron takımı ile oynayacağımız maçlara davet ediyoruz" dedi.

(DF-İY-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title