Haberler

Türkiye Bankalar Birliği 51. Genel Kurul Seçim Sonuçları

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB), Bugün Gerçekleşen 51. Genel Kurul Toplantısı'nda Yapılan Seçimler Sonucu, Yönetim Kurulu ve Denetçiler Belirlendi.

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB), bugün gerçekleşen 51. Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçimler sonucu, Yönetim Kurulu ve Denetçiler belirlendi.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, 13 bankadan oluşan yönetim kurulu üyelerinden, Mevduat Bankaları içinden aktif toplamları en büyük ilk on banka grubundan 8 üye, "Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş." olarak belirlendi.

Mevduat Bankaları içinden aktif toplamları en büyük ilk on bankadan sonra gelen ilk sekiz banka grubundan 3 üyenin ise, Oyakbank A.Ş., Şekerbank T.A.Ş. ve Türk Ekonomi Bankası A.Ş. olduğu belirtildi.

Ayrıca Mevduat Bankaları içinden aktifleri itibariyle ilk iki gruptan sonra gelen bankalar grubundan, Turkish Bank A.Ş., Kalkınma ve Yatırım Bankaları grubundan ise Türk Eximbank üye olarak belirlendi.

Genel kurul toplantısında Mevduat Bankaları içinden aktif toplamları en büyük ilk on banka grubundan Finansbank A.Ş., Mevduat Bankaları içinden aktif toplamları en büyük ilk on bankadan sonra gelen bankalar grubundan Eurobank Tekfen A.Ş. ve Kalkınma ve Yatırım Bankaları grubundan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. denetçi olarak belirlendi.

Açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı, yönetim kurulunun yapacağı ilk toplantıda belirlenecek.

(CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title