Haberler

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı"

Yeşilay Genel Başkanı Karaman: "Yaklaşık 20 milyon öğrencimiz bu eğitimin sonunda Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın içeriğini almış olacak" Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Biçerli: "Teknolojiyi iyi kullanmak güzel bir şey ama bağımlılık nerede başlar, bunun.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Muhammet İhsan Karaman, "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı" (TBM) ile Türkiye'deki 20 milyon öğrenciye uyuşturucu konusunda eğitim verilmesinin planlandığını bildirdi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında, Alanya ilçesinde bir otelde 500 öğretmene formatör eğitimi verildi.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Muhammet İhsan Karaman, eğitim kapsamında düzenlediği basın toplantısında, TBM'nin İstanbul'da pilot uygulamasını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Pilot uygulamanın ardından eğitimin 81 ildeki okullarda verilmesinin kararlaştırıldığını ifade eden Karaman, gönüllü eğitimcilere formatör eğitimi verilmeye başlandığını anlattı.

Programa 500 formatörün katıldığını ifade eden Karaman, şöyle konuştu:

"Her biri 40'ar kişi olmak üzere gittikleri yerlerde toplam 20 bin saha eğitimcisine bağımlılık eğitimlerini verecekler. Her saha eğitimcisi de bin öğrenciyi eğiteceği için yaklaşık 20 milyon öğrencimiz bu eğitimin sonunda "Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı"nın içeriğini almış olacak."

"Gençler teknolojiden uzaklaşınca panik yaşıyor"

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ise bakanlık olarak projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Uygulamanın, İstanbul'un ardından yurt geneline yayıldığını belirten Biçerli, "Bağımlılık ciddi bir problem. Sigara, uyuşturucu, alkol gibi birçok türü var. Burada özellikle teknoloji bağımlılığı konusunda formatörler eğitiliyor" dedi.

Gençlerin elektronik cihazlardan uzaklaşınca "panik yaşar hale geldiğini" vurgulayan Biçerli, şunları söyledi:

"Bugün sofrada bile bir yandan yemek yerken bir yandan da mesaj çeken gençlikle karşı karşıyayız. Teknoloji düşkünlüğü güzel bir şey. Teknolojiyi iyi kullanmak güzel bir şey ama bağımlılık nerede başlar, bunun hududunun bilinmesi çok önemli. Teknolojiyi dozunda kullanmak nasıl gerçekleştirilebilir, bunu bilmek çok önemli."

Velilere de ulaşılacak

Biçerli, "şuuru yerinde ayık kafalarla Türkiye'nin mesafe katedilebileceğini" ifade etti.

Gençliği her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak adına Yeşilay'ın yaptığı faaliyetleri desteklediklerini vurgulayan Biçerli, şöyle konuştu:

"Halk eğitim merkezlerimiz biliyorsunuz. Türkiye'de 980 halk merkezi, kılcal damarlar gibi en küçük ilçelere yayılmış durumda. Buralar aracılığıyla velilerimizde de farkındalık oluşturacağız. Günün sonunda öğrencisi, velisi, kamu görevlisiyle Türkiye'de bağımlılık konusunda çok ciddi bir farkındalık oluşturacağımıza inanıyorum. Her şey farkındalıkla başlar. Neyle karşı karşıya olduğumuzu, ne tür risklerle karşılaşacağımızı bilirsek, savunma refleksimizi geliştiririz. Bu açıdan Türkiye'nin istikbali anlamında çok önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum." - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Karaman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title