Haberler

Türkiye, Atina'da da Girişimde Bulundu

Türkiye'nin, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Nezdinde, Atina'da Geçen Hafta Yapılan Seminerde Sunulan ve Türkiye'yi Bölünmüş Olarak Gösteren Harita Konusunda Girişimde Bulunduğu Öğrenildi.

Türkiye'nin, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı nezdinde, Atina'da geçen hafta yapılan seminerde sunulan ve Türkiye'yi bölünmüş olarak gösteren harita konusunda girişimde bulunduğu öğrenildi.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, bugün Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Haralambos Rokanas'a, Türkiye'nin söz konusu olaya ilişkin tepkisini iletti.

Bu arada Atina ile Ankara arasında harita krizine yolaçan seminerin konuşmacısı Prof. Dr. Yannis Mazis, "Dost, komşu ve müttefik Türkiye'yi gücendirmek gibi bir niyeti olmadığını" söyledi. Mazis, Sunumunun hiçbir art niyet taşımadığını ve Türk hükümetinin de içgüvenliği için tehlike olarak nitelediği unsurları dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title