Haberler

Türkiye-Amerika Kadınlar Ligi Derneğinden Köy Okuluna Yardım

Türkiye-Amerika Kadınlar Ligi Derneği, Pazar Aktepe İlköğretim Okulu'nda görev yapan Türkçe öğretmeni Duygu Yurdseven'in başvurusu üzerine okula bilgisayar ve elektronik eşya yardımında bulundu.

Dernek tarafından Pazar Aktepe İlköğretim Okuluna bağışlanan 2 adet projeksiyon, 2 adet masaüstü bilgisayar, 5 adet netbook, 1 adet fotokopi makinesi ve çok sayıda flash bellek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait yaşayan, Şube Müdürleri Necmettin Yaşar ve Besim Acar'ın da katıldığı törenle okul yetkililerine teslim edildi.

Okul Müdür Yardımcısı Nurdoğan Güngör ile temasa geçen TALL Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Naime Berköz, daha sonra eşiyle okulu ziyaret etti.

Pazar Aktepe İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Duygu Yurdseven'in Türkiye-Amerika Kadınlar Ligi (TALL) Derneğine yazdığı e-posta şöyle:

"Ben bir köy öğretmeniyim. Rize'nin Pazar ilçesinde tepelerin en ak olanında, Aktepe'deyim. İki renkten oluşur burada doğa; çayın yeşili, denizin mavisi. Ben öğrencilerimi Attila İlhan mavisiyle, Cahit Sıtkı yeşiliyle boyamak istiyorum. Ömer Seyfettin pembesi ile Yakup Kadri kırmızısı da olsun yüzlerinde. Necip Fazıl moru, Ayşe Kulin sarısı... Ümit Yaşar turuncusuyla kaplayayım minik düşüncelerini. Hayallerini Nazım Hikmet beyazıyla süsleyeyim öğrencilerimin. Rengarenk dünyaları olsun onların. Sıkışıp kalmasınlar kitaplığımızdaki tek renkli dünyaya. El uzatın, renklendirin onların cansız hayallerini. Onlar benim fidanlarım. Kuru, cılız fidanlarım. İhtiyaçları var suya. Yeşermeye, çiçek açmaya. Bir yudum su olun onlar için. Bir kitapla. "

- RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title