Haberler

Türkiye, 6.8 Milyar Dolara Çıkacak Organik Ürün Pazarında Avantajlı

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye'nin Organik Üründe Söz Sahibi Ülkeler Arasına Girdiğini Belirtirken, Organik Üretimde Dünyanın Önemli İsimlerinden Under The Canopy Usa Kurucu Başkanı Marci Zaroff İse 2012 Yılında 6,8 Milyar Dolara Ulaşması Beklenen Bu Organik Pamuk Pazarından Türkiye'nin Çok Daha Fazla Pay Alabileceğini Söyledi

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye'nin organik üründe söz sahibi ülkeler arasına girdiğini belirtirken, organik üretimde dünyanın önemli isimlerinden Under the Canopy USA Kurucu Başkanı Marci Zaroff ise 2012 yılında 6,8 milyar dolara ulaşması beklenen bu organik pamuk pazarından Türkiye'nin çok daha fazla pay alabileceğini söyledi İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, küreselleşen dünyada tüketicilerin istekleri doğrultusunda yeni trendlerin ortaya çıktığını belirterek, "Yükselen organik ürün talebi bizler için yeni ve önemli bir pazarı oluşturuyor. Türk hazırgiyim sektörü trendi yakalayarak Türkiye'yi dünyada bu konuda söz sahibi ülkeler arasına sokmuştur" dedi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası'nın (TTSİS) düzenlediği "İstanbul Uluslararası Tekstil, Hazırgiyim, Moda Tasarım Konferansı ve Sergisi-Moda Köprüleri" adlı konferansının ikinci gün açılış konuşmasını İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi yaptı. Tanrıverdi, Türk hazır giyim firmalarının, küresel pazarı daha iyi yönetebilmek, moda trendlerini yaratmak ve ürünleri için yeni pazarlar bulmak amacıyla yatırımlarında daima ileriyi görmek ve farklılık yaratmak zorunda olduğunu belirtti.

Tanrıverdi, ucuz işgücü, sınırlı Ar-Ge faaliyetleri, geleneksel pazarlamaya dayalı fiyat ve maliyet odaklı rekabet yerini kalifiye işgücü, inovasyon, satış sonrası servis ve kalite odaklı rekabete bıraktığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Küresel perspektiften yola çıkarsak, Türk tekstil ve hazırgiyim sektörünün küresel tehditleri, yaklaşımı ve proaktif bakış açısı sayesinde iyi yönettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bu süreci iyi yönetebilmemizde, üretim yapımızı geleneksel biçimden, esnek ve hızlı üretim yapısına çevirmemiz, tedarik zincirinin her aşamasında kaliteye odaklanarak ve trendleri yakından izleyerek modanın oluşumuna katkıda bulunan ürünleri tüketicilerin beğenisine sunmamızın rolü büyüktür." MARCİ ZAROFF: "PAZAR BÜYÜYECEK, AVANTAJINIZI KULLANIN" Organik üretimde dünyanın önemli isimlerinden Under the Canopy USA Kurucu Başkanı Marci Zaroff ise yaptığı konuşmada Mark&Spancer, H&M gibi dünyanın önde gelen markalarının organik üretime odaklandıklarını belirterek, yeni trendi bu anlayışın oluşturacağını söyledi. Organik ürün pazarının 2012 yılında 6,8 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini ifade eden Zaroff, "Türkiye organik ürün imalatında dünyanın önemli ülkeleri arasında yer alıyor. Türkiye'nin bu özelliği hiç şüphesiz sizlere büyük avantaj sağlıyor" dedi.

BAHAR KORCAN: "MODA TASARIMCISI SANAYİCİ İLE MASAYA OTURACAK" Konferansın "Gelecekte Tasarım ve Yeni Eğilimler - İleriye Bakış" konulu oturumunda konuşan Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Bahar Korçan da, Türk tasarımcısının içinde bulunduğu sorunlara değinerek, "Türk tasarımcısı hammadde temin etmekte bile problemler yaşıyor" dedi.

Türkiye'nin çok değerli moda tasarımcıları olduğunu söyleyen Korçan, "Türk tasarımcılarının 'biri gibi' olmayan duruşu var. Kendi kültüründen gelen değişik bir moda anlayışı var. Bunu çözdük. Bundan sonra bize düşen, sanayiciyle masaya oturmak" dedi.

Moda tasarımcısı Ümit Ünal ise, Türk tasarımcılarının, Türk markalarının artık sahalara çıkma zamanı geldiğini düşündüğünü ifade etti. "Tek eksiğimiz özgüven eksikliği" diyen Ünal, artık mesajı olan giysiler ve projeler üretilmeye başlandığını kaydetti.

YILMAZ YILMAZ: "BÜYÜKLER ARTIK HAYAL VE MASAL SATIYOR" Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz da, Türk pazarı hakkında değerlendirmelerde bulunurken, pazarın alt segmentinden yükselen markaların yukarıdakileri sıkıştırmaya başladığını ifade etti.

Yılmaz, "Yukarıdakiler de ihtiyaç ifade eden rasyonel alandan, irrasyonel alana geçmeye başladılar. Artık gerçeklikten kopup, daha fazla masal ve hayal satıyorlar. Bunun sonucunda lüks tüketim markaları, masalsı bir dünya yaratarak kendilerini farklılaştırmaya çalışıyorlar. Bu, batı dünyası için böyle..." diye konuştu.

Altagamma Genel Koordinatörü Armando Branchini de, Türk moda sanayisinde eksik olan şeyin, marka ve nihai tüketiciye erişim olduğunu söyledi. İtalyan moda Endüstrisinin gelişimi hakkında katılımcılara bilgi veren Branchini, "Türk moda sanayisinin geleceğine bakacak olursak, moda tasarımı ve inovatif iş stratejilerinin yürütülmesinin çok önemli bir konu olduğunu görürüz" dedi.

(ÖK-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title