Haberler

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi

Türk Telekom Lig A'da Mücadele Eden ve Sezonun Sonunda 2. Futbol Ligi B Kategorisi'ne Düşen Uşakspor'da, Başkan Asım Kalelioğlu'nun İstifa Etmesi Üzerine Geçen Ay Mali Genel Kurul Yapılamamış ve Divan Aracılığı ile Olağanüstü Genel Kurul Kararı Alınmıştı. Bugün Gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulda Uşakspor'a Sahip Çıkan Olmayınca Kulüp Amigolara Kaldı.

Türk Telekom Lig A'da mücadele eden ve sezonun sonunda 2. Futbol Ligi B Kategorisi'ne düşen Uşakspor'da, Başkan Asım Kalelioğlu'nun istifa etmesi üzerine geçen ay mali genel kurul yapılamamış ve divan aracılığı ile olağanüstü genel kurul kararı alınmıştı. Bugün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Uşakspor'a sahip çıkan olmayınca kulüp amigolara kaldı.

İstanbul 2 Nolu Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısında başkanlık için aday çıkmayınca kulübün kapanmasını önlemek amacıyla taraftar dernekleri bir liste hazırlayarak yeni yönetimi oluşturdu. Kongreye Uşak Valisi Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Toprak, Dernekler Müdürü Erhan Kutlualp ve Eski Kulüp Başkanı Asım Kalelioğlu ile üyeler katıldı.

Kongrede ilk önce Mehmet Pehlivan Başkanlığında divan kurulu oluşturuldu. Divan Başkanı Mehmet Pehlivan, kongre için yeterli çoğunluğun sağladığını ifade ederek kongreyi başlattı. Denetim ve yönetin kurulu raporları oy birliği ile ibraz edildi ve yeni yönetim oluşturulmadan önce dilek ve temennilere geçildi.

Kongrede ayıraca kulübün gelir giderleri de ele alınırken Uşakspor'un 3 milyon 127 bin 880 YTL borcu olduğu ortaya çıktı. 2006-2007 sezonunda toplam 2 milyon 257 bin 244 YTL geliri olduğu açıklanan raporda futbolculara olan borçlarında ödenemediği bildirildi. Daha sonra Divan Başkanı Mehmet Pehlivan yönetim kurulu oluşturulması ile ilgili bir tüzük değişikliği yapılması için verilen öneriyi okuttu. 58 kişiden oluşan yönetim kurulu bir Başkan ve 12 yönetim kurulu üyesi seçilmesi ile ilgili öneri oy

birliği ile kabul edildi.

"ASIM KALELİOĞLU'NUN ALTERNATİFİ YOK"

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının oy birliği ile ibraz edilmesinden sonra kongrede seçim yapılmadan dilek ve temennilere geçildi. Dilek ve temennilerde söz alan Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşakspor Başkanlığı için Asım Kalelioğlu'ndan başka alternatif olmadığını iddia ederek, "Uzun zamandır bir çok işadamı ve sanayicimiz ile toplantılar yaptım. Bu toplantıların sonucunda Asım Bey'in alternatifinin olmadığını üzülerek gördüm. 170 bin kişinin yaşadığı bir kette alternatif olmaması hepimizin düşünmesi

gereken bir konudur. Geçen yıl 60 kişiden oluşan bir yönetim oluşturduk. Ancak bu yönetim maalesef yürümedi. Bu kulübün ayakta kalabilmesi için kentte yaşayan herkesin takımı sahiplenmesi lazım. Kent bu kulübe sahip çıkarsa bu iş devam eder aksi halde işimiz çok zor. Bana göre de Asım Kalelioğlu'nun aday olmasından başka çare yok. Eğer bugün Asım Bey aday olmaz ve yeni yönetimi oluşturamazsak bu kulübü kuranların kemiklerini sızlatırız. Sayın Kalelioğlu bu görevi kabul etmese dahi bugüne kadar spora yaptığı

katkılar nedeniyle kendisine teşekkür ediyoruz. Ben bu ilin valisi olarak başkanlığa aday olmasını istiyorum" diye konuştu.

Daha sonra söz alan eski Başkan Asım Kalelioğlu, hiçbir zaman görevden kaçmadığını ve bundan sonrada kaçmayacağını ifade ederek, "Ben her zaman Uşakspor'u maddi manevi destek olmaya hazırım. Oluşacak yeni yönetime de sonuna kadar destekleyeceğim. Bu işi tek başıma götürmem mümkün değildir. Bu kulübe kim başkan olursa olsun kentte yaşayan herkes destek vermeli sahip çıkmalıdır. Ancak bu kongreler her defasında iyi başlıyor destek sözleri veriliyor daha sonra hiç biri yerine getirilmiyor. Kulübün şu anda 3

milyon YTL borcu var ve Uşak gibi bir kente bu borç çok değildir. Altay kulübünün 17 milyon YTL borcu var. Hep birlikte bu sıkıntıdan kurtulabiliriz. Geçen yıl borcumuz 400 bin YTL'ydi. Ödeyemediğimiz için bu yıl 3 milyon YTL oldu. Bu yıl da ödemez ve soruna çare bulamazsak seneye borç 6 milyon YTL olacaktır. Ben başkanlık için aday olmayacağım" diyerek sözlerine son verdi.

Bu durum üzerine Divan Başkanı Mehmet Pehlivan ve kongreye katılan üyeler ile protokol Asım Kalelioğlu'nun aday olması için ısrarcı oldu. Ancak Asım Kalelioğlu aday olmayacağını karalı bir şekilde ortaya koyunca Uşakspor Kulübü kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın ise söz alarak, Asım Kalelioğlu dışındaki işadamlarımızın kulübe destek vermemesi çok acı bir olay. Bu iş konuşmakla olmaz. Geçen yıl sadece 40 bin YTL'lik kombine bilet satılmış. Uşak gibi bir kentte

bu çok komik bir rakamdır. Protokol tribününde maç izlemeye gelenlerin çoğunluğu maçı bedavaya izliyor. Bu kabul edilebilir bir anlayış değildir. Hiç kimse elini cebine atmıyor. Uşak Belediye Başkanı olarak ben elimden gelen desteği verdim bundan sonra da daha fazla destek vermek için burada söz veriyorum" diye konuştu.

Daha sonra söz alan bazı taraftarlar ise kulübün içine düştüğü duruma çok üzüldüklerini ifade ederek, "Bugün buraya cenazeyi kaldırmaya mı geldik. Eğer cenaze kaldırmaya geldiysek hep birlikte kaldırıp toprağa gömelim. Şu anda başka çare de görülmüyor" diyerek tepki gösterdiler. Dilek ve temennilerin ardından seçim bölümüne geçildi. Yeni yönetim için divana herhangi bir liste verilmeyince Uşakspor kulübü kapanma noktasına geldi ve Divan Başkanı Mehmet Pehlivan, "Kongrede yeni yönetim kurulu

oluşturulamamıştır" diyerek kongreyi kapatacağını bildirdi. Dernekler Müdürü Erhan Kutlualp bu durum karşısında hafta başında kulübün yeni yönetimi oluşturamadığına dair yazıyı mahkemeye sunacaklarını söyledi ve Uşakspor kulübünün fesh edileceğini açıkladı.

KULÜBÜ KAPANMAKTAN AMİGOLAR KURTARDI

Bu sırada, eski Başkan Asım Kalelioğlu, söz isteyerek bir öneri sundu. Kalelioğlu, sorunun çözülmesi ve kulübün kapanmaması için geçici bir yönetim oluşturularak zaman kazandırılmasını önerdi. Öneri kabul edilince Aşigolar Derneği üyeleri 12 kişilik yönetim kurulu listesi hazırlayarak divana sundu. Divan Başkanı Mehmet Pehlivan başka liste olmadığını ifade ederek listeyi açık oylama ile oylattı. Oylama sonunda kulübün amigoları oy birliği ile yönetim kurulu ve başkanı seçildi. Kongre sonunda Uşakspor'un

yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: "Başkan Nihat Kirman, Şener Tunç, Yaşar Akyıldız, Hasan Fehmi Tezer, Serkan Akkaş, Ender Akçay, Algan Arıcak, Bülent Duman, Serkan Yılmaz, Adem Çubukçu, Ahmet Güner Güntaş, Sadettin Yaşar ve Ahmet Vergili".

(KY-YK-MFS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title