Haberler

Türkiye: 0 - Suudi Arabistan: 0 (ilk Yarı)

(A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi, Suudi Arabistan ile Almanya'nın Offenbach kentinde yaptığı özel maçta ilk yarıyı 0-0 eşitlikle tamamladı.

(A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi, Suudi Arabistan ile Almanya'nın Offenbach kentinde yaptığı özel maçta ilk yarıyı 0-0 eşitlikle tamamladı.

Karşılaşmayı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da izledi. Ulusoy'un, babası Saffet Ulusoy'un tedavisi için Almanya'da bulunduğu öğrenildi.

Üst üste 4. kez Dünya Kupası finallerine katılan Suudi Arabistan Milli Takımı, ülkesinde ''Şahinler'' olarak anılıyor.

Asya'nın en güçlü takımlarından biri olan Suudi Arabistan, 1994'te katıldığı ilk Dünya Kupası finallerinde gruptan çıkmayı başarmıştı. 1984-2000 yılları arasında düzenlenen Asya Kupası'nda 3 kez şampiyonluğa ulaşan Suudi Arabistan Milli Takımı, 2 kez de finalde yitirdi. Takımın en önemli oyuncuları, 2 Dünya Kupası gören Sami Al Cabber ile bu sezon El Hilal takımına 10 milyon dolara transfer olan ve ülkesinin en pahalı oyuncusu unvanını alan Yaser Al Kahtani.

Karşılaşmaya hızlı başlayan milliler, Suudi Arabistan savunmasında yaşanan karambolde Gökhan ile bulduğu pozisyondan 3. dakikada yararlanamadı.

13. dakikada savunmadan dönen topa sert vuran Tuncay'ın şutunda, top kalecide kaldı.

27. dakikada Nihat'ın köşe atışında, penaltı noktasında topla buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Can'ın sert şutunda, top üstten auta çıktı.

35. dakikada savunmanın hatasından iyi yararlanan Nihat, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Nihat'ın sert şutunda, meşin yuvarlak kaleciden döndü, daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.

38. dakikada Nihat'ın sert şutunda, top yine kalecide kaldı.

43. dakikada Mehmet Topuz'un ceza alanı dışından sert şutu autla sonuçlandı ve ilk yarı 0-0'lık skorla tamamlandı.

Türkiye: Volkan, Hamit, Can, Gökhan Zan, Murat, Mehmet, Hüseyin, Tuncay, Nihat, Necati, Gökhan Ünal

Suudi Arabistan: Zaid, Al Dosari, Redha, Al Montashari, Omar Sulaimani, Omar, Al Thaker, Khariri, Al Temyat, Hawsawi, Al Qahtani

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title