Haberler

Turkish Blue Denim Tasarımı Yarışması Sonuçlandı

Türkiye Denim Sanayici ve İşadamları Derneği Denimder Tarafından Bu Yıl İlki Düzenlenen "Turkish Blue Denim Tasarımı Yarışması"nın Birinciliğini Champion İsimli Koleksiyonuyla Barış Tatar Kazandı.

Türkiye Denim Sanayici ve İşadamları Derneği DENİMDER tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Turkish Blue Denim Tasarımı Yarışması"nın birinciliğini Champion isimli koleksiyonuyla Barış Tatar kazandı.

Denim kumaşı ve denim kumaşından tasarlanan koleksiyonlar olarak iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın final gecesine, Oğuz Satıcı, Süleyman Orakçıoğlu, Yalçın Ayaydın gibi tekstil sektörünün önde gelen isimlerinin yanı sıra cemiyet hayatının ünlüleri ve basın mensupları katıldı.

Denimder'in geçtiğimiz Şubat ayında genç yeteneklere yepyeni yol haritaları çizmek, çıkmak istedikleri moda yolculuğunda onlara tercüman olmak adına başlattığı "Turkish Blue Denim Tasarımı Yarışması" yüzlerce başvuru arasından yapılan seçmeler sonucunda finale kalan 12 gence rüyalarını gerçekleştirme fırsatı sundu.

Yarışmaya Melike Yasmut, Ezgi Tuğba Sekmen, Büşra Edebalı, Barış Tatar, Zeynep Güntaş, Zeynep Çelik, Hicran Kiremitçi, Mustafa Aydın, Demet Tepe, Burcu Varol, Mine Arslan ve Ümit Şahin finalist olarak katıldı. Aralarında Atıl Kutoğlu, Ümit Ünal, Bahar Korçan, Nihat Odabaşı, İsmail Acar, Nedim Özbek, Şahin Eroğlu, Sibel Arna gibi ünlü modacıların, sanat ve tekstil dünyasının tanınmış isimlerinin yer aldığı jüri elemeleri sonucunda Champion isimli koleksiyonuyla Barış TATAR birinciliğe, Code: Future isimli

koleksiyonuyla Ezgi Tuğba Sekmen birinciliğe, Mavi ve Şehir isimli çalışmasıyla Hicran Kiremitçi üçüncülüğe ve Şovalyeler isimli koleksiyonuyla Zeynep Gündaş dördüncülüğe layık görüldü.

Yarışmacılar ödüllerini Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen; SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'nun elinden aldı.

Birincinin 10 bin YTL, ikincinin 5 bin YTL, üçüncünün 3 bin YTL para ödülü ve NED Graphics Tasarım programı ve eğitimi kazandığı final gecesinde, ödüle layık görülen tüm koleksiyonlar, yurtdışında gerçekleştirilecek moda fuarlarına katılarak, isimlerini dünya çapında duyurmaya hak kazandı.

Aylar önce Denimder tarafından düzenlenen "Turkish Blue Denim Tasarımı Yarışması" için Türkiye'ye gelmesi kesinleşen Paris Hilton'un, alkollü araba kullanmak suçundan aldığı cezanın kesinleşmesi üzerine program değişikliğe uğradı ve finalde gözler Paris'in yerine Sertab'a çevrildi.

Defile sonrasında özel bir after hour party ile geç saatlere kadar devam eden gecenin bir diğer sürprizi ise Sertab Erener oldu. Geçtiğimiz aylarda ünlü DJ Murat Uncuoğlu ile "Sertab Digital" adlı bir çalışmaya imza atan Sertab Erener, canlı performansı ile davetlilere unutamayacakları hoşlukta bir müzik ziyafeti çekti.

(CHT-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title