Haberler

Turkish Airlines World Golf Final

Turkish Airlines World Golf Final turnuvası çerçevesinde dünyaca ünlü golfcülerin amatör golfcülerle yapacağı maçlar öncesi kura çekildi.

Turkish Airlines World Golf Final turnuvası çerçevesinde dünyaca ünlü golfcülerin amatör golfcülerle yapacağı maçlar öncesi kura çekildi.

Dünyaca ünlü golfcüler ile Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, iş adamları Mustafa Koç ve Kaya Çilingiroğlu gibi ünlü isimlerin yer aldığı amatör golfcüleri bir araya getirecek turnuva, yarınki final karşılaşmasının ardından başlayacak.

Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Kempinski Otel'de gerçekleşen kura çekimi sonunda, Tiger Woods'un birinci takımında Ahmet Ağaoğlu, Fikret Öztürk ve Selçuk Çetin, ikinci takımında ise Mustafa Koç, Duncan Blake ve Angus Mackenzie yer aldı.

Kura çekimiyle Rory Mcllroy'un birinci takımı Selahattin Özdoğan, Serra Tokar ve Zeki Koen, ikinci takımı ise Muzaffer Çapkınoğlu, Dominuque Foos ve Cavit Özyardımcı'dan oluştu.

Öte yandan, TGF tarafından Ardahan, Erzurum ve Ağrı'dan getirilen genç golfcüler Mahmut Yaşar, Fulya Yurt ve Doğancan Atıcı da turnuvaya katılacak. Genç golfcüler, ünlü golfcü Hunter Mahan'ın takımında mücadele edecek.

-Ahmet Ağaoğlu-

TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür turnuvaların bir tür ticari organizasyonlar olduğunu söyledi.

Amaçlarının devlete yük getirmeden federasyon olarak turnuvanın finansını sağlamak olduğunu dile getiren Ağaoğlu, "Bütün federasyonların devlet desteğine ihtiyacı var ve bu da zaten yapılıyor. Ancak biz bu kez böyle bir yöntem bulduk ve böyle bir turnuva düzenleyerek kendi finansımızı sağladık. Her amatör golfcünün hayali, dünya sıralamasındaki ünlü golfcülerle oynamaktır" dedi.

Turnuvada bir takım oluşturduklarını ve bu takıma doğu bölgesinden gelen çocukları yerleştirdiklerini ifade eden Ağaoğlu, "Doğu bölgesinden gelen çocuklarımız için inanılmaz bir tecrübe olacak. Çocuklarımız çok mutlu. İnşallah ilerleyen yıllarda bu çocuklar, profesyonel sporcularla aynı sahada mücadele edeceklerdir" diye konuştu.

-Genç golfcüler-

Ağrı'dan gelen golfcülerden Mahmut Yaşar da turnuvaya katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Ağrı'da spor salonunda ve meralarda antrenman yaptıklarını belirten Yaşar, TGF sayesinde böyle bir turnuvaya katıldıklarını kaydetti.

Ardahan'dan getirilen Doğancan Atıcı ise 7 yıldır golf oynadığını ve ilk kez böyle bir profesyonel organizasyona katıldığını ifade etti. Atıcı, dünyaca ünlü golfcülerle bir arada bulunmanın heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Turnuvaya Erzurum'dan katılan Fulya Yurt ise kışın spor salonunda, yaz aylarında ise Cemal Gürsel Stadyumu'nda golf oynadığını söyledi. Birçok turnuvaya katıldığına değinen Yurt, "Tiger Woods gibi dünyaca ünlü golfcüleri görmek bizim için hayaldi ama gerçekleşti. Şimdi ise bu isimlerle golf oynayacağız. Bunu sağlayan başkanımız Ahmet Ağaoğlu'na teşekkür ediyoruz" dedi.

Muhabir: Okan Özer / İlknur Çetinbaş

Yayıncı: Murat Taydaş - ANTALYA

Kaynak: AA / Spor

Ahmet Ağaoğlu Tiger Woods Antalya Ağrı Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title