Haberler

Turkish Airlines Euroleague Final Four" Sağlık Sponsoru Acıbadem Oldu

Turkish Airlines Euroleague CEO'su Bertemeu "Bu işbirliği şimdi başladı ve daha da uzun yıllar devam edecektir"Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar "Bu sene İstanbul'da inşallah Fenerbahçe kupayı Türkiye'ye getirir"Acıbadem Sağlık Grubu, Turkish Airlines...

Turkish Airlines Euroleague CEO'su Bertemeu "Bu işbirliği şimdi başladı ve daha da uzun yıllar devam edecektir"

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar "Bu sene İstanbul'da inşallah Fenerbahçe kupayı Türkiye'ye getirir"

Acıbadem Sağlık Grubu, Turkish Airlines Euroleague Final-Four'un resmi sağlık sponsoru oldu. Sponsorluk anlaşması, Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Turkish Airlines Euroleague CEO'su Jordi Bertemeu'nun katıldığı imza töreni Acıbadem Altunizade Hastesinde gerçekleşti. Anlaşmaya göre bu sezon Mayıs ayında İstanbul'da ve önümüzdeki sezon Belgrad'da düzenlenecek olan Final-Four'un sağlık hizmetleri

Acıbadem Sağlık Grubu tarafından sağlanacak.

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Jordi Bertomeu, İstanbul'un çok etkileyici bir şehir olduğunu ifade ederek, "Herkese günaydın. Öncelikle bazı isimlere teşekkür etmek istiyorum. Sayın Mehmet Ali Aydınlar, bizim dostumuz olan Hidayet Türkoğlu, bizi burada ağırladığınız için teşekkür ederim. İstanbul'da olmak evde olmak gibi. 4 tane takım burada olacağı için değil, gerçekten evde olduğumuz gibi hissettiğim için bunu söylüyorum. Türkiye gerçekten basketbolu seven bir ülke. Türkiye'nin basketbolda ne kadar geliştiğini geçtiğimiz yıllarda da gördük. Kulüpler çok iyi işler başardığı için bu böyle. İşbirliğimiz herhangi bir boyutta devam edecek. İşbirliğinin daha da geliştirilmesi yönünde talepler aldık. Bu yıl sizlere özellikle Final Four için sunacağımız bazı yenilikler var. Çok güzel bir şehir burası. 2017 yılında buraya Final Four için geldiğimizde bunu kanıtladı bizlere. Çok büyük bir başarıya ulaştırdık Final Four'u. O yüzden Euro Basket İstanbul'da olacak. Burada Final Four'daki yenilikleri aktaracağız. Yeni bir tasarımımız var. Lig yeniden tasarlandı. Euroleague yeni bir konseptle karşınızda. Bunu da tanıtmak istiyoruz. Lig yeni bir kimlik kazanıyor. Yeni konseptle sporu ve eğlenceyi birbirine katıyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Acıbadem Grubu olarak her zaman sporun yanında olduklarını söyleyerek, "Hem ülkemizde, hem yurt dışında birçok takımın ve federasyonun sağlık sponsorluğunu yapıyoruz. İstanbul'da yapılacak olan Final Four için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Son yıllarda izleyici sayısı sürekli artan, en önemli spor organizasyonlarından birisinin sponsoru olmak bizi memnun ediyor. Katıldığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

"BU İŞBİRLİĞİ ŞİMDİ BAŞLADI VE DAHA DA UZUN YILLAR DEVAM EDECEKTİR"

Açılış konuşmalarının ardından soruları yanıtlayan Bertomeu ve Mehmet Ali Aydınlar, Final Four'un çok önemli bir fırsat olduğundan bahsetti. Bertomeu, bu sponsorluğun çok önemli bir fırsat olduğunu söylerken, "Artık yeni bir ortağımız var. Artık onları takdim etmek bizim için büyük bir gurur. Bu yeni ortağımız üst seviyede bizlerle işbirliği yapıyor. Burada Eurolague müsabakası bizim için çok önemli ve bunun güvenilirliliğini temin etmemiz gerekiyor. Bu sayede taraftarlarımızın gözünde de daha güvenilir olacağız. Bu işbirliği şimdi başladı ve daha da uzun yıllar devam edecektir. Önümüzdeki yıllarda daha fazla işbirliği fırsatı yaratmaya çalışacağız. Bu ortaklık tıbbi sağlık hizmetlerine dayanıyor. Taraftarları ve takımları kapsayacak olan bir anlaşmaya imza atıyoruz. Final Four'a takımlar davet edilecek ve 1. Sınıf bir hizmet bekleniyor. Biz de bu vizyonla yola çıktık ve işbirliğimizi bu yönde yapıyoruz. Bizler artık spor endüstrisinde çok daha karmaşık olaylarla karşı karşıyayız. Ortaklarımıza sunacağımız hizmetler çok büyük. Final Four olunca da fazladan hassasiyet taşıyoruz. Bizim ihtiyaçlarımızı kalben anladığınız için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"BU SENE EUROLEAGUE 18 TAKIMA ÇIKACAK"

Euroleague takviminin her zaman için karmaşık olduğunu söyleyen Jordi Bertomeu, "Ancak önemli olan öncelikleri tartışmak. Biz Euroleague konseptini bu yıl ortaya koyduğumuzda hepimiz biliyorduk zorlu bir sezon olacağını. Bunu kulüpler de biliyordu. Hepimizin öğrenme sürecinde olduğumuzu düşünüyorum. Bu ligin yeni konseptini anlamaya çalışıyoruz. Yöneticiler takımın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Bu sene çok şey öğrendik. Yüzde 35 dijital taraftar sayısında artış sağlandı. Elverişsiz koşullarla da karşılaştık ama şunu da unutmamak lazım, oyuncular idmanları sevmezler, maçları severler. Sistemde herhangi bir değişiklik öngörmüyoruz. Değiştirmeyeceğiz ama ligi 18 takıma çıkaracağız. Bu her şeyin başarısını açıklıyor.Taraftarlar ve kulüpler için sistemi bu şekilde öngörüyoruz. Bizim kulüplerimiz çok profesyoneller. Bu sorumluluğu da kaldırabileceğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'DEN 4 TAKIM VAR VE ÖNÜMÜZDEKİ YIL 2 OLACAK"

Ligi yeni yapısıyla yürütmek için ülkenin büyüme oranıyla eşgüdümlü olarak hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Bertomeu, "Bizler hala ligi inşa etme aşamasındayız. Türkiye'den 4 takım var ve önümüzdeki yıl 2 olacak. Bu zaten en başından belliydi. Sistemde daha fazla takım istiyoruz Türkiye'den. Bu takımlar EuroCup'tan mı gelecek yoksa ulusal ligden mi olacak. Takımların yüzde 25'inin temsil edilebilir olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Anadolu Efes ve Fenerbahçe, yıllarda bu takımlar içindeki en başarılı ekipler oldu. Basketbolun gelişimi devam ediyor. Bizim sorumluluğumuz ülkenin büyümesini, ligin yeni yapısıyla birlikte eşgüdümlü olarak yürütebilmek. Daha önce Yunanistan'dan 4, İtalya'dan 4 takım vardı, şimdi ise Yunanistan'dan 2, İtalya'dan 1 takım var. Biz her ülkedeki basketbolun büyümesi yönünde revizyon geliştiriyoruz" ifadelerinde bulundu.

"PARKELERİ BOYATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Bu sezon parkelerin bazı bölgelerinden kaynaklanan sakatlıkların olduğunu söyleyen Bertameu, "Sakatlık sayıları çok fazla. Bu kadar büyük rakamlarda sakatlık hiç hoş değil. 2 tane hiç istemediğimiz bir vaka yaşadık. Ancak bunlar, bir sorun olarak büyütülecek kadar yeterli değil. Bu 2 istenmeyen olayı çok fazla büyütmek istemiyoruz. Sahanın yüzeyi boyansın ve o kısımlar özellikle işaretlensin istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

MEHMET ALİ AYDINLAR "BU SENE İSTANBUL'DA İNŞALLAH FENERBAHÇE KUPAYI TÜRKİYE'YE GETİRİR"

Geçtiğimiz sene Fenerbahçe'nin kupayı kılpayı kaçırdığını söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, "Kaçan bir şampiyonluk var. Bu sene İstanbul'da inşallah Fenerbahçe kupayı Türkiye'ye getirir. Temennimiz bu yönde" diye konuştu. Aydınlar, Acıbadem Üniversitesi'nin basketbol takımıyla ilgili olarak da, "Bugünkü sponsorlukla basketbol takımının Euroleague'e gidebilmesinin adımını atmış olduk. Zayıf diye gördüğünüz bir takım, en güçlü takımı yenebiliyor. Bizim üniversitenin basketbol takımının ilk hedefi Süper Lig'e çıkmak. Adım adım gidip ilerleyen hedefleri daha sonra konuşmak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Açıklamaların ardından Euroleague Başkanı ve CEO'su Jordi Bertameu, Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Euroleague şampiyonluk kupasıyla poz vererek basın toplantısını tamamladı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-İmza töreni

-Açıklamalar

-Detay

Haber-Kamera: Faik GÜRSES-Serhan TÜRK-İstanbul-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Aydınlar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title