Haberler

Türkeş: Türkiye'nin, Sınırının Altının da Güvenliğini Sağlama Zorunluluğu Var (2)

SİYASET AKADEMİSİ'NE KATILDIBaşbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep'te Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programına katıldı.

SİYASET AKADEMİSİ'NE KATILDI

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep'te Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programına katıldı. Akademiye katılanlara öğütlerde bulunan Türkeş, "Türkiye Cumhuriyeti devleti yakında 100'üncü yılına kavuşuyor. Çok kısa, 7 sene kaldı ama 100 yıllık bir devlet değildir kökü, çok daha derinlerde bir büyük devletin adıdır Türkiye Cumhuriyeti. Bunun temelinde, derininde, Selçuklu Devleti yatar, Osmanlı yatar. Hepsinden önemlisi Doğu Roma İmparatorluğu yatar. Burası Doğu Roma İmparatorluğu'nun, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın devamıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dediğimizde etrafımızda Birleşmiş Milletler'in kararıyla sınırı çizilmiş ülkeler gibi bakmayacaksınız veya hasbelkader, şurada burada kurulmuş devletçiklerle bir ölçmeyeceksiniz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sıradan bir devlet olmadığını ifade eden Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk defa mensubu olduğumuz milletin adıyla tarif eden bir devlettir. Tarih boyu 2000-2500 yıllık yazılı tarihte, 16 tane büyük devleti hepiniz biliyorsunuz. Bununla birlikte irili ufaklı 200 tane devlet kurmuştur Türkler tarih boyunca. Yani tarih boyu var olmuş bir milletin devamıdır burası. Bunu bilmek, bunu da çok iyi anlamak gerekli. Biz de ta Osmanlı'dan itibaren daha öncelerden de zaman zaman telaffuz edilen 'Devlet ebed müddet' denilen, felsefenin altında bu yatar. Bilgi çağı diye bir çağa girdik. Yani Taş Devri, Cilalı Taş Devri'nden bu yana çağlar gelip geçiyor, yepyeni çağa girdik. Eski çağın şartlarıyla, eski çağın formülleriyle, eski çağlardaki usullerle bu yeni çağda güçlü bir Türkiye'yi temin etmek mümkün değildir. Türkiye'nin bu yeni çağda güçlü, büyük, başarılı bir ülke olması için sizlerin gayreti lazım, enerjisi lazım."

Türkeş, buradaki programın ardından çıkışta kendisine ikram edilen aşureden yedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuklu Devleti Tuğrul Türkeş Gaziantep AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title