Haberler

Türker: Evet Diyenler Cumhuriyetin Yok Olmasını İstiyorlar

DSP Genel Başkanı Masum Türker, referandumda 'Evet' diyeceklerin Atatürk rejiminin değişmesini, cumhuriyetin yok olmasını istediklerini öne sürdü.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, referandumda 'Evet' diyeceklerin Atatürk rejiminin değişmesini, cumhuriyetin yok olmasını istediklerini öne sürdü.

Bartın Hükümet Caddesi Yukarı Çarşı mevkiinde yaklaşık bin kişiye hitap eden Masum Türker, soylarının Atatürk ve Ecevit olduğunu söyledi. Liderlerin boy tartışmalarına atıfta bulunan Türker, "Boyum uzun diye övünmesin, sen beyninin içine bak, yüreğine bak öyle yürü. Bizim en önemli özelliğimiz bizim soyumuz belli. Bizim soyumuz Atatürk ve Ecevit soyudur. Dışişleri Bakanı ne demiş dün, 'Hayır çıkarsa ben yurt dışında nasıl anlatırım bunu' sen Türkiye'yi yabancılar için mi yönetiyorsun, halkın için mi yönetiyorsun?. 'Evet' diyenler, Atatürk rejiminin değişmesini istiyorlar, cumhuriyetin yok olmasını istiyorlar" diye konuştu.

Türker, kendisinin 12 Eylül anayasasında oy kullanmadığını ifade ederek, "Ben 12 Eylül anayasasında oy kullanmadım ama Tayyip evet oyu verdi. İdam edilecek gençlerin yakınları Tayyip'in yanına gittiklerinde 'suç işlemişler idam edilsinler' dedi. Şimdi ağlıyor. 30 sene önce aklın neredeydi. Abdullah Gül, Milli Talebe Yurdu Yönetim Kurulu üyesiydi. İdam edilen gençlerin karşıt görüşü olarak büyük haz almıştır" dedi.

"Erdoğan'ın mahkum edilmesi ve milletvekili seçilmesi Amerika'nın senaryosudur" diyen Türker, şöyle konuştu:

"1991'i hatırlatıyorum. Erdoğan'la uçakta Almanya'ya gidiyoruz. O zaman milletvekili değilim. Sordum 'Yine mi isyan ediyorsun?' diye, 'Bana görev verdiler' dedi. Elinde bir metin vardı. Yazılı okuyacağı şiir yazıyordu. Şiiri okudu ve milletvekili oldu. Yargıtay'daki değişikliklere gelince, belli cemaatlere mensup kişilerin oraya getirilerek yargı mensubu olmalarını sağlayacak. Türkiyede içtihat, cemaat içtihatına, tarikat içtihatına mezhep içtihatına dönüşecek."

HALİL TEKİN BARTIN- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title