Haberler

Türker: "Demokratik Açılım'ın Kapalı Oturumda Görüşülmesi, Çözümden Vazgeçildiğinin Göstergesidir"

DSP Genel Başkanı Türker, "Demokratik Açılım" Konusunun TBMM'de Kapalı Oturumda Görüşülmesi Hükümet'in Çözüm Üretilmesinden Vazgeçtiğinin Göstergesidir" Dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Demokratik Açılım" konusunun TBMM'de kapalı oturumda görüşülmesi Hükümet'in çözüm üretilmesinden vazgeçtiğinin göstergesidir" dedi.

Türker, Şehit Aileleri Derneği ve Federasyonu Başkanı Hamit Köse ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Türker, Türkiye'de bir geri kalmışlık sorunu olduğunu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren yeterli yatırım yapılmadığını belirterek, "Türkiye bugün bunun sıkıntısını çekmektedir. 12 Eylül darbesinin yarattığı boşlukta terör o bölgede ortaya çıktı. Terörü o dönemde önemsemeyenler daha sonra faturasının ağır olduğunu gördüler" dedi.

Köse ise, "Evlatlarımız devlet tarafından doğu ve güney doğuya gönderildi. Aynı devletin temsilcileri Kürt olgusundan, yakında güzel şeylerin olacağından bahsediyor. Hükümet, Türkiye'de bir Kürt sorunu varmış gibi göstererek, şehit olmuş evlatlarımıza ihanet ediyor" şeklinde konuştu.

-"TERÖR SORUNUNU KÜRT SORUNUYLA KARŞILAŞTIRMAK YANLIŞTIR" -

Türker, DSP'nin öncülüğündeki 57. Hükümet döneminde terörün 'sıfır düzeyinde' olduğunu kaydederek, ''AKP Hükümeti'ne sıfır terör teslim ettik. Ancak Amerika'nın Irak'ı işgaliyle terör yeniden tırmandı. Ortada bir sorun var. O sorunun adı terör sorunudur. Terör sorununu çözmek için Kürt sorunuyla karşılaştırmak yanlıştır. Sayın Atalay ile yaptığımız görüşmede, terör sorunu ile Kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunlarının ayrı ele alınması gerektiği uyarısında bulunduk. O nedenle paketin adı "Demokratik Açılım'a dönüştü" diye konuştu.

-"BAŞBAKAN GERGİNLİK POLİTİKASIYLA ÇÖZÜMDEN UZAKLAŞTI"-

Türker, "Demokratik Açılım" konusunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerginlik politikası nedeniyle çözümden uzaklaşıldığını iddia ederek, "Başbakan adeta bu sorunun çözülmesini istemez bir tutum takındı, CHP ve MHP ile kavgaya girdi. Biz arabulucu olarak bu tutumunun yanlış olduğunu, görüşme yapılması ve gerginliğin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledik. Şu anda görünen haliyle Hükümet, "çözerim' dediği sorunu kendi eliyle daha ağır bir sorun haline getirmiştir" ifadesinde bulundu.

-"CUMHURBAŞKANI TÜM TARAFLARI BİR "YUVARLAK MASA' ETRAFINDA TOPLAMALI"-

DSP'nin, terör ve demokratikleşme sorunlarının çözümüne kendini adamış bir parti olduğunun altını çizen Türker, ''Şu saatten itibaren Cumhurbaşkanı'nın tüm tarafları bir "yuvarlak masa' etrafından toplamasından başka bir çözüm yolu yoktur. Geri kalan tüm çözüm önerileri, siyasi partiler arasında cepheleşmeye, acılı vatandaşların acısının daha da derinleşmesine yol açıyor. DSP, akılcı çözümlerin bulunması konusunda her türlü desteği yapmaya hazırdır'' dedi.

Türker, "Demokratik Açılım" sürecinde Hükümet'in öncelikle şehit aileleri ile görüşmesi ve onların isteklerini dikkate alması gerektiğini de söyledi.

-"KAPALI OTURUMDAN ÖNCE TARAFLAR BİLGİLENDİRİLMELİ"-

"Demokratik Açılım" konusunun TBMM'de kapalı oturumda görüşülmesini de değerlendiren Türker, şöyle konuştu:

"Kapalı oturum talebi, Hükümet'in çözüm üretmekten vazgeçtiğinin göstergesidir. İçeride konuşulanları kimse açıklamayacağı için Hükümet sıyrılmaya çalışacaktır. Biz uyarıyoruz, kapalı oturum yapılacak olsa da konu hakkında taraflar bilgilendirilmelidir. Öfke ve tartışma yerine, kapalı oturum öncesinde liderlerin bir araya geldiği "yuvarlak masa' toplantısı yapılmalı. İkili konuşmalarda, kapalı kapılar ardında, herkese farklı şeyler söylenebilir."(ANKA)

(ÖZK/EÖ)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title