Haberler

Türker: "AKP Siyasi Hırsının Kurbanı"

DSP Genel Başkanı Türker, Hükümet'in Halktan Gelen Eleştiriler Üzerine "Demokratik Açılım' Konusunu "Terörle Mücadele'ye Dönüştürdüğünü Belirterek, 'AKP, Siyasi Hırsının Kurbanı Olarak Toplumumuzun Önemli Bir Kesiminin Rencide Olmasına Neden Olmuştur" Dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hükümet'in halktan gelen eleştiriler üzerine "Demokratik açılım' konusunu "Terörle mücadele'ye dönüştürdüğünü belirterek, ''AKP, siyasi hırsının kurbanı olarak toplumumuzun önemli bir kesiminin rencide olmasına neden olmuştur" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 15 Kasımda Yusufça Beldesi'nde yapılacak mahalli idareler seçiminde DSP'den aday olan Hüseyin Canyürek'in düğününe katılmak üzere Burdur'a geldi. Türker, burada "Demokratik açılım' sürecinde yaşananlar hakkında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye'de toplumsal bir sorun var ve bu sorunun çözülmesi gerekli" dedi.

-"AKP'NİN DEMOKRATİK AÇILIMLA İLGİLİ ELİNDE BİR PROJE YOK"-

Türker, Hükümet'in halktan gelen eleştiriler üzerine "Demokratik açılım' konusunu "Terörle mücadele'ye dönüştürdüğünü belirterek, ''AKP, siyasi hırsının kurbanı olarak toplumumuzun önemli bir kesiminin rencide olmasına neden olmuştur. Biz demokratik açılımdan yanayız. Ama bu demokratik açılımın şehit ailelerinin, gazilerin, çocuklarını askere gönderen ailelerin hassasiyetleri dikkate alınarak ve toplumun diğer kesimlerini incitmeden ele alınması gerekiyor. Demokratik açılım ve terörle mücadeleyi birbirinden ayrı görüyoruz'' ifadesinde bulundu. Türker, bu konudaki düşüncelerini İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a da görüşmesi sırasında anlattığını söyleyerek, "AKP'nin demokratik açılımla ilgili olarak elinde bir proje yok. Siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettikten sonra bir proje oluşturacaklarını, oluşturulan projenin bir "devlet projesi' olacağını söylemişlerdi. Şu anda anlıyoruz ki AKP'nin yaptığı demokratik açılımla ilgili tüm gayretler göstermelikmiş'' şeklinde konuştu.

Türker, AKP'nin "Demokratik açılım' sürecini kendi hanesine bir kazanım olarak kaydetmek istediğini vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Süreçle ilgili Parlamento'da görüşme yapılmaksızın, çözüm üzerinde görüş alışverişinde bulunmaksızın, 34 terör örgütü mensubu Habur Sınır kapısından giriş yaptı. Teslim olan 34 kişiyi DTP şölenle karşıladı. Bu şölen toplumumuzu gerçekten incitti. Peki Hükümet buna neden sessiz kaldı? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 34 kişinin gelişinin ertesinde 'Biz başa döneriz' dedi. Bu 'Başa döneriz' sözü siyasette 'filmi yeniden sararız' anlamına gelir. Başbakan'ın bu 'Yeniden başa döneriz' sözlerinin ne anlama geldiğini, kendini seçen halkla paylaşması gerekir. AKP'nin bu yaptıkları hırsa kapıldığının göstergesidir. Teröristler Mahmur kampından çıkıp sınıra ulaşana kadar televizyon kanalları naklen yayın yaptı. AKP bunlara tavır koyup, üniformalarını çıkarmamaları halinde kapıları kapatabilirdi. Bu da gösteriyor ki siyasetin hırsı ulusal çıkarların ve toplum hassasiyetlerinin önüne geçmiş. Biz teröristlerin evine dönmesinden yanayız. Barışın tesisinden yanayız. Barış için gelecek olanların üniformalarıyla değil, Türk bayraklarıyla gelmelerinden yanayız. En azından DTP'nin bunu dikkate alması gerekirdi.''

-"ARAP İŞ ADAMLARININ ŞEKER FABRİKALARINI ALACAĞI SÖYLENİYOR"-

Türker, Özelleştirmeler konusunda da değerlendirmelerde bulunarak, "Özelleştirilecek fabrikalar arasında Burdur Şeker Fabrikası da var" diyerek, Burdur Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmemesini diledi. Türker, kulağına gelen bir söylentiyi de paylaşmak istediğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Sayın Tayyip Erdoğan'ın çevresine yakın bir Arap iş adamının bu şeker fabrikalarını düşük fiyatla alacağı söyleniyor. İhaleye girildiğinde böyle Arap sermayesine sahip bir kısım, düşük fiyatla ihaleyi aldığı zaman Türkiye'de sanayinin el değiştirmesi, değerli olanaklarının çarçur edilmesi söz konusu olacaktır." (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title