Haberler

Turkcell, veri gizliliğinde dünya devleriyle çalışacak

Turkcell, kişisel verilerin korunması ve gizlilik konusunda çalışmalar yürüten dünyanın en büyük veri gizliliği kuruluşu olan Uluslararası Veri Gizliliği Profesyonelleri Birliği'ne (IAPP) üye oldu.

Turkcell, kişisel verilerin korunması ve gizlilik konusunda çalışmalar yürüten dünyanın en büyük veri gizliliği kuruluşu olan Uluslararası Veri Gizliliği Profesyonelleri Birliği'ne (IAPP) üye oldu.

Turkcell'in açıklamasına göre, Amazon, Apple, Deutsche Telekom, Facebook, Google, Microsoft, T-Mobile, Verizon gibi dünya devlerinin de üyesi olduğu IAPP, dünya genelinde veri gizliliği konularını tanımlayarak, bu konuda yapılması gereken çalışmalara destek veriyor.

Kuruluş aynı zamanda dünyada veri gizliliği konusundaki uygulamaların gelişmesine de katkı sağlıyor. Turkcell, IAPP üyeliğinin yanı sıra AB Genel Veri Koruma Tüzüğü'ne uygun olarak şirket içerisinde bir de Veri Koruma Görevlisi atadı. Yeni atanan Veri Koruma Görevlisi, ilgili kurumlarla koordinasyonun yanı sıra şirket içerisindeki kişisel verilerin korunmasına dair tüm süreçlerin yönetimini üstlenecek.

Açıklamada değerlendirmeleri yer alan Turkcell Hukuk ve Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, önemi her geçen gün artan verinin gizliliği ve korunması konularının şirketlerin en önemli gündemlerinden biri haline geldiğini bildirdi.

Turkcell olarak en başından beri müşterilerin veri gizliliğine son derece önem vererek, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda belirtilen kurallara sıkı sıkıya bağlı bir şekilde hareket ettiklerini anlatan Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Bununla birlikte teknolojinin hızına bağlı olarak değişen uygulamaları ve standartları yakından takip ediyoruz. Bizim gibi geniş müşteri ağına sahip dünyadaki diğer dev şirket profesyonelleriyle yakından çalışmak ve yapılan çalışmalara katkı sağlamak amacıyla Uluslararası IAPP'ye üye olduk. Yine yurt dışında da hizmet verdiğimiz için AB düzenlemelerine uygunluk açısından şirket içerisinde Veri Koruma Görevlisi belirledik. Bu konuya katkı sağlayan ulusal ve uluslararası tüm inisiyatiflerde söz sahibi olarak müşterilerimizin verisinin korunması konusunda da dünya standartlarında çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Amazon Apple Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title