Haberler

Turkcell Superonline Genel Müdürü Erkan Açıklaması

"Işık hızında fiber interneti 1 milyon 400 bin hanenin ve iş yerinin kapısına kadar götürdük. Abone sayımız 464 bine ulaştı"

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, "Işık hızında fiber interneti 1 milyon 400 bin hanenin ve iş yerinin kapısına kadar götürdük. Abone sayımız 464 bine ulaştı" dedi.

Erkan, Gaziantep'te bir restoranda düzenlenen iftar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde kurdukları fiber optik ağ ile dünyada evlere kadar 1000 Mbps hızında internet sağlayan ilk 5 ülke arasına girdiklerini bildirdi.

Turkcell Superonline firmasının 2008 yılından bu yılın ilk çeyreğine kadar 1,8 milyar liralık yatırımla kendi altyapısını kurduğunu dile getiren Erkan, "32 bin metrekarelik fiber optik altyapıyla ışık hızında fiber interneti 1 milyon 400 bin hanenin ve iş yerinin kapısına kadar götürdük. Abone sayımız 464 bine ulaştı" ifadesini kullandı.

Erkan, Turkcell grubunun bir parçası olmanın getirdiği sinerjiyle şirketlere sabit telefon, bilişim teknolojileri ve bulut serverler içeren çözümleri, Turkcell'in mobil çözümleriyle birleştirerek sunduklarını anlattı.

Turkcell Akıllı Bulut Platformu ve 3 ilde toplam 7 bin metrekare alana yayılan 7 veri merkeziyle Gaziantep'teki işletmelerin, herhangi bir ön yatırım yapmadan yazılım, donanım ve hizmet ihtiyaçlarını karşılayabildiğine dikkati çeken Erkan, "Kurumsal e-posta, süper ofis paketi, uzaktan sunucu yedekleme, sanal sunucu, merkezi güvenlik sistemi gibi hizmetler sayesinde daha hızlı ve daha esnek hareket edebilen şirketlerin rekabet gücü de artıyor" diye konuştu.

Bireysel hizmetler

Erkan, bireysel müşterilere yönelik hizmetlerinin, internetin keyfini artırdığını vurguladı.

Türkiye'de sadece Turkcell Superonline firmasının sunabildiği HD Ses hizmetinin, bunlardan biri olduğuna işaret eden Erkan, şunları kaydetti:

"HD Ses, telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesini daha net ve gerçeğe yakın duymaya olanak sağlıyor. Süper Depo ise dünyada internet hızından bağımsız 100 Mbps ile depolama yapabilen ilk ve tek bireysel bulut servisi. Fiber internet müşterileri, satın aldıkları internet paketinin hızı ne olursa olsun dosyalarını Süper Depoya yüklerken, upload ederken 100 Mbps hız ile depolama yapabiliyor."

- Gaziantep'teki yatırımlar

Erkan, en fazla ihracat yapan 6'ncı il olan Gaziantep'i de 3 yıl önce ışık hızında internetle tanıştırdıklarını hatırlattı.

Gaziantep'e bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıkları bilgisini veren Erkan, şunları söyledi:

"Lojistikten bankacılığa, müteahhitlikten üretime pek çok alanda ciddi altyapıya sahip Gaziantep'i fiber optik yatırımlarımızla iletişim altyapısında da dünya ligine çıkarmayı, rekabet gücünü artırmayı amaçladık. Gaziantep'i 857 kilometrelik fiber optik ağla donattık. 1000 Mbps hızında interneti yaklaşık 82 bin ev ve iş yerinin kapısına kadar ulaştırdık. Kurumsal müşterilerimizin sayısı ise bin 250 oldu." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Superonline Murat Erkan Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title