Haberler

Turkcell: Şirketimiz, 3g'yi 81 İlde Aynı Anda Başlatacak

Güncelleme:

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell'in 3g Uygulamasını 81 İlde Aynı Anda Başlatacağını Bildirdi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell'in 3G uygulamasını 81 ilde aynı anda başlatacağını bildirdi.

Ciliv, Danıştay'ın 3G ihalesi hakkındaki görüşünü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) iletmesinin ardından yaptığı açıklamada, Turkcell liderliğinde Türkiye'ye 3G teknolojisinin getirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.

Danıştayın ihaleyle ilgili görüşünü BTK'ya iletmesiyle 3G teknolojisine bir adım daha yaklaşıldığını ifade eden Ciliv, şunları kaydetti:

''Turkcell'in teknoloji yatırımlarını, ülkenin geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan biri olarak görüyoruz. Türkiye'nin kalkınmasında itici güç olacak 3G teknolojisine de en yüksek yatırımı yine Turkcell yapıyor. Dünyada ekonomik krizin etkisini artırdığı bir ortamda gerçekleşen 3G ihalesinde, teknolojideki liderliğimizi sürdürerek A tipi lisansı, KDV dahil 422 milyon avro yani yaklaşık 1 milyar TL ile en yüksek teklifi vererek aldık. Bu tutarı sadece A tipi lisans için ödeyeceğiz, 3G altyapı yatırımları da dahil bu yıl ülkemize 1,3 milyar dolar teknoloji yatırımı yapacağız.''

3G teknolojisi ile mobil ortama taşınacak geniş bant internet erişiminin ülkenin kalkınmasına, genç nüfusun bilgiye en kolay ve en hızlı şekilde erişimine olanak sağlayacağını dile getiren Ciliv, 3G'nin getireceği yüksek data hızı sayesinde, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de internet kullanımının, mobil teknoloji imkanlarıyla artacağına inandığını söyledi.

Ciliv, bu nedenle Turkcell'in, 3G'yi 81 ilde aynı anda başlatacağını ifade ederek, ''Müşterilerimize bugün olduğu gibi 3G'de de, belli bir yayılım planı dahilinde en geniş kapsama ve en yüksek kaliteyi, hızlı veri transferi ve görüntülü iletişim olanakları sayesinde, en gelişmiş ürün ve servisleri sunmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title