Haberler

Turkcell'in 2007 Net Karı 1 Milyar 759 Milyon YTL

Turkcell İletişim Hizmetleri A.ş.'nin 2007 Yılı Net Dönem Karı, Önceki Yıla Göre Yüzde 38 Oranında Artarak 1 Milyar 759 Milyon YTL'ye Ulaştı.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin 2007 yılı net dönem karı, önceki yıla göre yüzde 38 oranında artarak 1 milyar 759 milyon YTL'ye ulaştı.

Turkcell 2007 yıl sonu değerlendirme toplantısında konuşan Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, şirketin 2007 dördüncü çeyrekte net gelirinin 2006'ya göre yüzde 23 artarak 2 milyar 142 milyon YTL olduğunu söyledi. Şirketin bu dönemdeki net karının 2006'ya göre yüzde 15 artarak 481 milyon YTL olduğunu belirten Ciliv, 2007 yıl sonu net gelirinin 2006'ya göre yüzde 23 artarak 8 milyar 187 milyon YTL, bu dönemdeki net karının ise bir önceki seneye göre yüzde 38 artarak 1 milyar 759 milyon YTL'ye ulaştığını kaydetti. Turkcell'in Türkiye'deki abone sayısının 2006 yılında 31.8 milyon iken 2007'de ise bu oranın yüzde 11'lik artışla 35.4 milyona ulaştığını belirten Ciliv, tüm Turkcell grubunun dünya genelindeki abone sayısının 2006 yılında 39.4 milyon iken 2007 yılında bu sayının 47.1 milyona ulaştığını ifade etti. Ciliv, Turkcell'in bu başarısını müşterilerine en kaliteli iletişimi sunmalarına bağlayarak, "Müşterilerimize en çok kişiyle en uygun fiyata konuşma imkanı sağlıyoruz. Bayii kanalımızın çok yaygın olması bizim için büyük avantaj" dedi.

Forbes Dergisi'nin Amerikalı emekliler için yatırım yapılacak 5 hisseden biri olarak Turkcell'i önerdiğini hatırlatan Ciliv, "Amerika'daki en saygın finans dergilerinden biri emeklilere bir Türk şirketini öneriyor. Bu Turkcell çalışanlarının ve Türkiye'nin başarısıdır" diye konuştu.

2007'nin çetin bir yıl olduğunu belirten Ciliv, "Bana ve ekibime gerçekten heyecan veren şey, gelecek. Önümüzdeki sene sektörün muazzam gelişmeler yaşayacağını düşünüyoruz" diye kaydetti. Ciliv, 2008 yılında alt yapıda yapılması planlanan yatırım miktarını 2008 yılında iki katına çıkartarak 800 milyon dolara ulaştıracaklarını da belirtti. Tukcell CEO'su Süreyya Ciliv, cep telefonlarından internet kullanırken ücretin yüksek olduğu yönündeki soruya, "Ben de internet bağlanım ücretlerinin daha düşük olması gerektiğini düşünüyorum. Fiyatları ciddi olarak indirip paket fiyatlara geçmemiz lazım" karşılığını verdi.

"28 Şubat 1994'te, tam 14 sene önce Turkcell ilk kez 'alo' dedi" diyen Ciliv, "Bugün iletişim teknolojileri konusunda dünyanın en iyilerindeniz. Turkcell çalışanlarının yüzde 80'i teknolojiyle her an iç içe olan kişiler" şeklinde konuştu.

Turkcell'in diğer operatörlere göre pahalı bulunduğu yönündeki bir soruya Ciliv, "Turkcell pahalı algılanıyor ancak gerçeğe bakarsak Turkcell abonelerine daha düşük maliyette kaliteli iletişim sunuyor. Daha yeni teknolojiler kullanarak iletişimi daha ucuza sunmak bizim de amacımız" şeklinde yanıt verdi.

"Numara taşınabilirliğini bir dakika bile geciktirmedik" diyen Ciliv, bölgesel büyüme açısından ise kendilerine iyi iş alanları aradıklarını ve dünyanın değişik yerlerini değerlendirdiklerini söyledi. Suriye ile devam eden görüşmelerine de değinen Ciliv, Mart ayında görüşmelerin sonuçlanmasını beklediklerini ve rakamlar konusunda anlaşma sonuçlanıncaya kadar konuşmak istemediğini ifade etti. 50 öğrenciye master ve doktora bursu verdiklerini belirten Ciliv, bu sürecin 4 sene daha devam edeceğini ve bu öğrencilerin Turkcell ile beraber yeni projeler üretmelerini sağladıklarını belirtti. Ciliv, 2007'de Kardelen burslarını 5 binden 10 bine yükselttiklerini ve Milli Eğitim Bakanlığı'yla çeşitli projeleri olduğunu belirterek, "Turkcell olarak Türkiye'nin dört bir yanına yatırım yapmak istiyoruz" dedi.

(SŞ-SŞ-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title