Haberler

Turkcell ile Huawei "Yerli Teknoloji ve Üretim İş Birliği" Protokolünü İmzaladı

Turkcell ve Huawei, 5G teknolojileri geliştirme çalışmalarını derinleştirmek, yerli üretim ve Türkiye’de ortak Ar-Ge çalışmalarını yoğunlaştırmak hedefiyle iş birliğini geliştirme kararı aldı.

Turkcell ve Huawei, 5G teknolojileri geliştirme çalışmalarını derinleştirmek, yerli üretim ve Türkiye'de ortak Ar-Ge çalışmalarını yoğunlaştırmak hedefiyle iş birliğini geliştirme kararı aldı. Bakan Arslan, "İmzalanan anlaşmanın Türkiye'de yerli teknoloji geliştirilmesi adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yaklaşık iki sene önce Çin'de imzaladıkları protokol ile yerli üretim, 4.5G ve 5G teknolojilerini geliştirmek amacıyla birlikte çalışmaya başlayan Turkcell ve Huawei şirketleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin'de gerçekleştirdiği resmi temaslar sırasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da katılımıyla anlaşma imzaladı. Anlaşma çerçevesinde aralarındaki iş birliğinin kapsamını genişletme yolunda önemli adım atan şirketler, gelecek süreçte hem yerli teknoloji üretimi alanındaki çalışmalarını derinleştirecek hem de Türkiye'deki ortak Ar-Ge çalışmalarına hız verecek. İki şirket arasındaki iş birliği, akıllı şehir çözümlerinin yerli üretim ve yazılımlarla hayata geçirilmesi amacıyla ortak ekiplerin kurulmasını da hedefliyor. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ile Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı Tian Feng tarafından imzalanan anlaşma, iki şirketin Çin yuanı cinsinden ticaret yapmasına yönelik çalışmalara başlanılmasını da öngörüyor. Türkiye'de yerli teknoloji geliştirilmesi amacıyla ortak ekipler kurulmasını kararlaştıran iki şirket, nesnelerin interneti ile ilgili standardizasyon çalışmalarını da artık birlikte yürütecek.

"Yerli teknoloji geliştirilmesi adına önemli bir adım"

İmza töreninde konuşan Bakan Arslan, kurulmakta olan Yeni İpek Yolu'nun Türkiye'nin 31 trilyon dolarlık pazara erişmesi için çok önemli olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tüm çabamız, Türkiye'nin her alanda yerli teknolojiler geliştiren bir ülke olması için. Yazılım sektörü de bu anlamda çok kritik öneme sahip. Yeni İpek Yolu ile 31 trilyon dolarlık bir pazara erişeceğiz ancak yeni dünyada yerli ve milli yazılımlarınız olmadan teknoloji geliştirmenin zor olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle Turkcell ve Huawei arasında imzalanan anlaşmanın Türkiye'de yerli teknoloji geliştirilmesi adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Ahmet Arslan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title