Haberler

Turkcell, Gartner Crm Excellence Awards'u Kazanan İlk Türk Şirketi Oldu

Turkcell, "Müşteriy(l)e Yolculuk" adı altında yürüttüğü CRM programı ile dünyanın en prestijli CRM ödüllerinden biri olan "Gartner CRM Excellence Awards'u kazanan ilk Türk şirketi oldu

Turkcell'in 2002'de başlattığı "Müşteriy(l)e Yolculuk" programı bünyesinde yürütülen CRM projeleri, 31.8 milyon Turkcell müşterisinin tamamını kapsıyor.

Turkcell'den yapılan açıklamada, Turkcell, bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmaya ilk defa katılarak "Müşteriy(l)e Yolculuk" programıyla geçen ay finale kalan üç şirketten biri olmuştu. Turkcell, 7 Mart'ta düzenlenen törende ödülü kazanarak bu alanda tek Türk şirketi olma ünvanına sahip oldu.

1979'da kurulan ve dünyanın en önemli araştırma ve danışmanlık şirketlerinden biri olan Gartner, dünya standartlarındaki CRM (Customer Relationship Management / Müşteri Odaklı Yönetim) uygulamalarına dikkat çekmek ve elde edilen başarıları geniş kitlelerle paylaşabilmek amacıyla her yıl "EMEA (Europe, Middle East, Africa / Avrupa, Ortadoğu, Afrika) CRM Excellence Awards" yarışması düzenliyor.

Turkcell Pazar Öngörüleri ve Raporlama Bölüm Yöneticisi ve CRM Programlarından Sorumlu Meltem Şahin; Gartner CRM Excellence Awards'u kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Meltem Şahin, mobil iletişim sektörü ağırlıklı olarak müşteri odaklı bir sektör ve düzenli olarak müşterilerden aldıkları olumlu geribildirimlerin bu başarıda öneminin çok büyük olduğunu belirtti.

"Müşteriy(l)e Yolculuk" adlı CRM programımız; kurum kültürümüz, stratejimiz, organizasyonel yapımız ve iş uygulamalarımızın merkezine müşteri odaklılık vizyonunu yerleştiriyor" diyen Şahin, Böylece organizasyon içerisindeki tüm birimlerin müşteri odaklı stratejiyle yapılanması, iş sonuçlarının iyileşmesini sağlıyor. Müşterilerimizi daha iyi anlamamızı sağlayan ve böylece ihtiyaç ve beklentilerine yönelik en uygun çözümleri sunmamızı sağlayan başarılı bir CRM programına sahibiz'' ifadelerini kullandı.

CRM'DE 8 TEMEL KRİTERE TAM UYUM

Yarışmanın finalistleri, Gartner analistlerinden oluşan bir komite tarafından Gartner'ın "The Eight Building Blocks of CRM" metodolojisindeki sekiz temel kritere uyumuna göre belirleniyor. Bu metodolojiye göre, şirketlerin; vizyonlarından stratejilerine, organizasyonel yapılanmalarından iş süreçlerine ve teknik alt yapılarına kadar tüm boyutları ile müşteri odaklı yapılanmayı oluşturması ve çalışmaların neticesini iş sonuçlarına yansıtması bekleniyor.

Uluslar arası araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner, dünya genelinde bin 200 analist ve danışmanı ile 10 bin üzerinde organizasyona hizmet veriyor. Gartner Research, Gartner Executive Programs, Gartner Consulting ve Gartner Events bölümlerinden oluşan şirketin genel merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunuyor.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title