Haberler

Turkcell'den Uçakta Konuşma Hizmeti

Urkcell, İsviçre Merkezli Onaır ile İmzalanan Uluslararası Dolaşım (Roaming) Anlaşması Çerçevesinde, Türkiye'de İlk Kez Abonelerine Havada da Cep Telefonları ile Konuşma Olanağı Sunuyor. Turkcell Aboneleri Bundan Böyle Uçakla Seyahat Ederken de Sevdikleriyle Konuşacak, İşlerini Aksatmadan Yürütebilecek.

urkcell, İsviçre merkezli ONAIR ile imzalanan uluslararası dolaşım (roaming) anlaşması çerçevesinde, Türkiye'de ilk kez abonelerine havada da cep telefonları ile konuşma olanağı sunuyor. Turkcell aboneleri bundan böyle uçakla seyahat ederken de sevdikleriyle konuşacak, işlerini aksatmadan yürütebilecek.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Eylül ayının başında yürürlüğe girecek anlaşmayla birlikte tüm faturalı Turkcell aboneleri, ONAIR'in anlaşmalı olduğu havayolu şirketlerinin uçaklarında ses ve data servislerinden yararlanarak yüksek kalitede GSM ve GPRS uluslararası dolaşım hizmeti alacak. Özellikle uzun seyahatleri tercih edenler ve işadamları için büyük önem ifade eden bu uygulamayla Turkcell faturalı hat aboneleri, farklı GSM şebekelerine uyumlu cep telefonlarıyla hiçbir ek tanımlamaya gerek

olmadan ses, SMS ve GPRS hizmetlerinden yararlanabilecek, e-posta alışverişi yapıp internetten faydalanabilecek.

Havayolu şirketleriyle yaptığı anlaşmalarla uçaklarda uydu destekli kablosuz iletişim imkanı sunan uluslararası İsviçre operatörü ONAIR'ın, uluslararası dolaşım ortaklığını gerçekleştirdikleri ilk Türk GSM operatörü Turkcell oldu. Böylelikle Turkcell'in roaming ortaklarının sayısı da 195 ülkede 560 şebekeye ulaştı.

Şu an itibariyle Air France ile A318 tipi uçaklar için anlaşma yapan ONAIR, önümüzdeki ünlerde diğer havayolu şirketleri ile de ortaklık kurmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Uçağın içine entegre edilen bir baz istasyonuyla çalışan sistem, yüksek güç frekansını dengelediği için sağlık ve güvenlik açısından hiçbir sakınca doğurmuyor. ONAIR, geliştirdiği yeni baz istasyonu teknolojisiyle uçaklarda bugüne kadar teknik olarak mümkün olmayan yüksek güç frekansını en alt düzeye indirmeyi başararak, kabin içerisinde güvenli bir şekilde mobil iletişim hizmeti sunuyor.

(CHT-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title