Haberler

Kadın mühendislere istihdam imkanı

Güncelleme:

Kadın mühendislere istihdam sağlamayı hedefleyen Turkcell, yeni bir proje başlatıyor.

Kadın mühendislere istihdam sağlamayı hedefleyen Turkcell, yeni bir proje başlatıyor. Proje ile iş hayatına yeni atılacak kadın mühendislerle, çeşitli nedenlerle iş hayatından ayrılmış deneyimli kadın profesyonelleri hedefliyor.

Teknoloji geliştirme alanında fırsat eşitliğini güçlendirmek için kadın çalışan sayısını artırmayı hedefleyen Turkcell, bu amacını gerçekleştirmek için bir projeye imza atıyor. Proje kapsamında iş hayatına yeni atılacak kadın mühendislerle, çeşitli nedenlerle iş hayatından ayrılmış deneyimli kadın profesyoneller Turkcell'in ilgili departmanlarında çalışma imkanı bulacak.

"TURKCELL'DE ŞARTLAR EŞİT, ŞANSLAR EŞİT"

Turkcell Hukuk, Regülasyon ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, projeyle özellikle teknoloji sektöründe kadın istihdamını artırmayı amaçladıklarını belirtti. Turkcell'in başta 'Geleceği Yazan Kadınlar' olmak üzere geçmiş yıllarda kadın istihdamına yönelik pek çok projeye imza attığını hatırlatan Demir, "Önümüzdeki dönemde de 'Turkcell'de Şartlar Eşit, Şanslar Eşit' prensibiyle hayata geçirdiğimiz programımızla iş hayatına yeni atılmayı planlayan ve iş deneyimi bulunan kadın mühendislerimize yeni iş imkanları sunacağız" diye konuştu.

Türkiye'de kadın mühendis sayısının erkeklere oranla oldukça az olduğunun altını çizen Demir, "Kadın mühendislerimiz developer, analist, network mühendisi gibi erkeklerin yoğun olduğu pozisyonları öncelikli olarak tercih etmiyorlar. Bunun sonucunda özellikle teknoloji firmalarında daha az kadın istihdam ediliyor. Turkcell olarak hayata geçirdiğimiz projelerle bu farkı kapatmayı ve bu alanlarda onların daha çok yer almalarını amaçlıyoruz. Farkındalığı artırmayı ve bundan sonraki dönemlerde de kadın istihdamına destek veren yeni projeler gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

HEM YENİ MEZUNLAR HEM DE DENEYİMLİ PROFESYONELLER İŞE ALINACAK

Proje kapsamında iki ana grubun istihdama katılması hedefleniyor. Bunlardan ilki iş hayatına yeni atılacak son sınıf kadın mühendislik fakültesi öğrencileri, yeni mezunlar ve 27 yaşını geçmemiş yüksek lisans, doktora öğrencileri. Diğer grup ise evlilik, çocuk sahibi olmak gibi çeşitli nedenlerle iş hayatından ayrılan deneyimli kadın profesyoneller. İşe alınacak deneyimli kadın mühendisler, yeni mezun ve öğrenciler tamamen uzaktan ya da part-time çalışabilecek.

Yeni mezun ve öğrenciler proje kapsamında;

Tamamen online ortamda gerçekleştirilecek programın test ve mülakat süreçlerini başarıyla tamamlayan yeni mezun ve öğrenci adaylar 6 hafta sürecek eğitim kampına alınacak. Proje kapsamında yaklaşık 150 kadın mühendisin eğitime alınması planlanıyor.

Katılımcılar, alanlarında uzman kişilerden, iOS, Android, C# ve Java alanında eğitimlerini alacak.

Katılımcılara mülakat simülasyonu ve CV hazırlama teknikleri gibi işe giriş aşamalarında dikkat edilmesi gereken noktalar öğretilecek.

Katılımcıların mentor desteğiyle gerçekleştirecekleri projeleri Turkcell Değerlendirme Komitesi'ne sunulacak.

Projeleri başarılı bulunan katılımcılar Turkcell'in ilgili departmanlarında çalışma fırsatı yakalayacak.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title