Haberler

Turkcell 2 Bin Kişi Alacak

Turkcell'in Ceo'su Süreyya Ciliv, Turkcell'in Yatırımlara Devam Edeceğini ve Yeni İstihdam Yaratacağını Söyledi.

Turkcell'in CEO'su Süreyya Ciliv, Turkcell'in yatırımlara devam edeceğini ve yeni istihdam yaratacağını söyledi.

Turkcell'in 2007 yıl sonu sonuçları, düzenlenen basın toplantısıyla  açıklandı. Toplantıda konuşan Ciliv, Turkcell'in 2007 yılında da  büyümesinin sürdürdüğünü, şirketin net gelirinin önceki yıla göre yüzde  22 oranında artarak 8 milyar 187 milyon YTL'ye ulaştığını, net dönem  karının ise yüzde 38'lik artışla 1 milyar 270 milyon YTL'den 1 milyar 759 milyon YTL'ye çıktığını bildirdi.

Turkcell'in, geçen yıl Türkiye'de 3,6 milyon abone aldığını ifade eden  Ciliv, 35,4 milyona ulaşan abonesiyle Avrupa'daki ilk üç operatörden  biri olduğunu, bu yıl da ilk üçe gireceklerine inandıklarını söyledi.  Ciliv, abone sayılarını yurt dışı iştiraklerinde de artırdıklarını  bildirdi.

2 BİN KİŞİ ALINACAK

Turkcell'in büyüme stratejisine de değinen Ciliv, yeni iş modelleri, yeni bölgeler ve yeni teknolojilerle büyümek istediklerini ifade etti. Süreyya Ciliv, “Gözümüzü teknolojide batıya çevirdik” dedi. Turkcell'in Turkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceğinin de altını çizen  Ciliv, “Yatırımızı bu yıl ikiye katlayacağız. Bu yıl 800 milyon dolar  yatırım yapacağız. İstihdamımızı yüzde 20 oranında artırarak 2 bin yeni  çalışanla 12 bin kişiye ulaşacağız. Gençlere yatırıma önem veriyoruz”  dedi.

        

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ciliv, cep telefonu üzerinden internet hizmetinin fiyatına ilişkin bir soru  üzerine, fiyatlardan kendisinin de rahatsız olduğunu, cep telefondan internete bağlanma ücretlerinin daha düşük olması gerektiğine  inandığını söyledi. Ciliv, “Hızla o yöne yöneleceğiz. HSPA'da alınan verim 14 megabit  seviyesinde. Bu yüzden daha az yatırım yapıp 70 misli verim almak da  mümkün. Bu yüzden fiyatları ciddi olarak indirip paket fiyatlara  geçmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Turkcell'in iletişim teknolojileri konusunda dünyanın en iyilerinden  olduğunu ifade eden Ciliv, “Ben sadece Türkiye'de değil birçok büyük  firmada çalıştım. Turkcell çalışanlarına ve iş ortaklarına çok  güveniyorum. Dünyanın her yerine gidebiliriz. Oradaki operasyonlarını  alırsak onları geliştirebileceğimize inanıyorum. Türk mühendislerine  yüzde 100 güveniyorum. Burada bazı insanlar Turkcell'i küçük görüyorlar.  Bu çok yanlış. Turkcell'in içinde çalışanlar, kendi konusunda dünyanın  uzmanları” diye konuştu.

3G İHALESİ BU SENE YAPILIR

Süreyya Ciliv, 3G ihalesine ilişkin bir soruyu da şöyle cevaplandırdı:

“Türkiye çok dinamik bir ülke. Türk iş adamlarının global dünyada  rekabet etmesi önemli. Hayatımızın çok önemli parçası iletişim. Bu  konuda ileriye bakarak iyimserim. Gerçekten kablosuz iletişimde data  hızı son bir yılda bile bir patlama gösterdi. Bu patlamayı eminim ki  Türkiye hükümeti de, Telekomünikasyon Kurumu da, diğer operatörler de  görüyorlar. Türkiye bence hızlı bir şekilde yeni teknolojilere  adaptasyona geçecek. Geçmişte bazı sıkıntılar oldu, ileriye bakıp doğru  bilgileri paylaşmamız gerekiyor. 2008 yılında ihalenin olacağını tahmin  ediyorum.”

Turkcell'in numara taşınabilirliği sürecini 1 dakika bile  geciktirmediğinin de altını çizen Ciliv, 3G ihalesinin şartnamesinin son  maddesinin “ihaleyi kazananların numaralandırma ve numara  taşınabilirliği konularında kurum düzenlemelerine uyacağı” yönünde  olduğunu söyledi.  Ciliv, “Biz bu ihaleye katılarak ve kazanarak kurumun bütün  düzenlemelerine uyacağımızı belirttik. Biz bunu imzalamaya hazırdık, bir de üstüne büyük bir rakamla.. O yüzden yanlış bir algılama var. Rakiplerimiz sanki 'Turkcell numara taşınabilirliğini engelliyor' diye  bir imaj yaratmak isteyebilir. 3G ihalesinin kabul etmekle numara  taşınabilirliğini o tarihte kabul etmiş durumdaydık” diye konuştu.

         

“DOĞU AVRUPA'DA BAZI ÜLKELERİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

        

Turkcell'in kendi uzmanlığı ve tecrübeleri konusunda çok iddialı  olduğunu ifade eden Ciliv, başka ülkelerde yatırımlar konusundaki bir  soru üzerine, şunları kaydetti:

“Bu yüzden dünyanın gelişmiş ülkeleri de dahil en iyi pazarlara gitsek,  bir şey alsak bence en iyi şekilde idare edebiliriz. O yüzden o  pazarlardan çekinmiyoruz. Hangilerinde en hızlı büyüme potansiyeli var  ona bakıyoruz. İyi iş alanları arıyoruz. Doğu Avrupa'da da bazı ülkeleri  değerlendiriyoruz. Değişik ülkeleri de değerlendiriyoruz.

Suriye ile ilgileniyoruz, oradaki görüşmeler devam ediyor. Mart ayı  içinde sonuçlanacağını tahmin ediyorum. Turkcell daha hazırlıklı gittiği  için daha başarılı olacağımıza inanıyorum. İşi baştan kaybetmemek  önemli. Doğru fiyattan almak çok önemli. Oradaki disiplinimizi  kaybetmeyeceğiz. Doğu Avrupa gibi kendimize daha yakın olan ülkelerdeki  fırsatları daha ciddiye alıyoruz ve odaklanıyoruz. İlgilendiğimiz, takip  ettiğimiz şirketler var ama bunları söylemek için henüz erken.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title