Haberler

Türkçe Gençlik Zinciri İznik'te


Bulgaristan'daki eğitim sisteminde Türkçe dersini seçmeli ders olarak kabul eden öğrenciler 13 Günlük Türkiye ziyareti ile ödüllendirildi.

T.C Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen, Türkiye ile Bulgaristan arasında imzalanan Gençlik Zinciri Projesi kapsamında, Türkçeyi seçen ,öğrencilere BGF organizasyonu ile Çanakkale, İzmir, Manisa, Bursa, Yalova ve İstanbul'u da içine alan 1-13 Eylül 2015 tarihleri arası 13 günlük eğitim seminerleri ve Kültür Gezileri düzenleniyor.

Bursa ayağı kapsamında BAL-GÖÇ İznik Şubesi tarafından misafir olarak kabul edilen 30 Ortaokul,Lise ve Üniversite öğrencisini BAL-GÖÇ İznik Şube Başkanı Serkan Acar İznik'te karşıladı.

Bulgaristan Türkçe Öğretmeni Ayfer Babaeva yönetiminde, İzmir BAL-GÖÇ Proje Kurulu Başkanı Gülseren Bilgiç, Sanat Öğretmeni Vasfiye Sezer, Bursa BAL-GÖÇ Genel Merkezi Sekreter Yardımcısı Gülver Deniz ve 30 Öğrenci ile birlikte BAL-GÖÇ İznik Şube Başkanı Serkan Acar başkanlığında İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan makamlarında ziyaret edildi.

Bulgaristanlı Öğrenciler; "İznik'in Tarihi Bizleri Büyüledi, Çinisi İse Hayran Bıraktı"

Türkçe Eğitim Programı kapsamında Bursa'da 5 günlük Türkçe Eğitimi alacak olan öğrenciler, bunun yanında Tarihi, Kültürel ve Sanatsal değerleri de yakında görme fısatını buldular. Öğrenciler İznik Çinisi hakkında Süleyman Paşa Medresesinde bulunan Çandar Çini işletme sahibi Havva Çandar'dan İznik Çinisinin aşamaları hakkında bilgi aldılar. Ardından öğrenciler Nilüfer Hatun çini çarşısında bulunan Lotus Sanat Evinde kendi elleri ile çini çizip, boyama yaptılar. Öğrenciler çiniye hayran kaldıklarını belirttiler.

Başkan Acar, Kaymakam Pehlivan ve Başkan Sargın'a Şükranlarını Sundu

İznik BAL-GÖÇ Şube Başkanı Serkan Acar yaptığı açıklamada "Türkiye ile Bulgaristan arasında Gençlik Zinciri" projesi kapsamında İlçemizi ziyarete gelen öğrencilere destek ve katkılarından dolayı İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan'a ve Belediye Başkanı Osman Sargın'a teşekkür ediyorum. Ayrıca Kültür Gezisi ve İznik Çinisinin tanıtımı konusunda bizlere destek verenlere teşekkür ediyorum. Bulgaristan'daki eğitim sistemi nedeniyle, Türk ve Müslüman öğrenciler okullarda kendi dil ve kültürlerine ilişkin eğitim alamamaktadırlar. Sadece belirli sayıda öğrenci sayısına ulaşırlarsa Türkçe Dersine seçmeli olarak okuyabilme imkanları vardır. Bu durumda da İngilizce, Fransızca gibi farklı bir dili öğrenme imkanı sağlayacak dersi seçememe sıkıntısıyla karşılaşmaktadırlar. Bu temel sorunu çözmek, anadillerini sahiplenmelerini, geliştirmelerini sağlamak; Türk kültürüyle bütünleşebilme, tarihsel ve kültürel etkileşimlerle, Türk kültürünü sahiplenme duygusu kazandırmak amacıyla BFG tarafından bu proje hayata geçirildi".


Başkan Sargın; Öğrencilere Çini Aksesuar Hediye Etti.


İznik Belediye Başkanı Osman Sargın öğrencileri tek tek kapıda karşıladı. Öğrencileri tek tek isimlerini soran başkan Sargın, İznik hakkındaki düşüncelerini sordu. Proje Koordinatörü Bilgiç Proje hakkında başkana bilgi verdi. Başkan Sargın Türkçe diline katkılarından dolayı Türkçe Öğretmeni Ayfer Babaeva'ya Çini tabak hediye ederken öğrencilere de tek tek çini aksesuarlar hediye etti.


Kaymakam Pehlivan, Bulgaristanlı Türk Öğrencilerle Sohbet Etti.


İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Proje kapsamında İlçemizi ziyarete gelen öğrencileri Kaymakamlık'ta karşılamasının ardından, Toplantı salonunda birlikte sohbet etti. Öğrencilerin Eğitim ve Öğretim konularına değinen Kaymakam Pehlivan; "Kültür ve Değerlerimizin yok olmaması için yapılan bu proje çok önemli olmuştur. Türkçe dilini ve Kültürü paylaşmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak büyük önem arzetmektedir. Sizleri burada ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İznik halkı adına sizlerin ailelerine ve arkadaşlarınıza bizlerden selam götürün. İnanıyorum ki bu gibi projeler sorunları daha çabuk giderir. Projenin başarıya ulaşması için sizlere başarılar diliyorum" dedi.

Bulgaristanlı Türk Öğrenciler İlçemizde bulunan, Ayasofya(Orhan Camii), Çini Fırınları Kazı Alanı, Süleyman Paşa Medresesi Çini Çarşısı, Nilüfer Hatun Çini Çarşısı, Yeşil Camii, İznik Müzesi, Şeyh Kutbettin Camii ve Türbesi, 1. Murat Hamamı Çini çarşısını gezmesinin ardından İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde verilen yemekkten sonra ilçemizden ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Sargın Bulgaristan Türkiye İznik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title