Haberler

Türkan Şoray: Nadir Bir Hastalığa Yakalandım

Güncelleme:

Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, katıldığı bir gecede nadir görülen cushing sendromuna yakalandığını söyledi.

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı'nın gecesine katılan Türkan Şoray, sağlığıyla ilgili açıklama yaptı. Usta sanatçı, bir dönem Sezen Aksu hastalığı olarak bilinen cushing sendromuna yakalandığını açıkladı.

"NADİR BİR HASTALIK"

Gecede sağlığın önemine dem vuran oyuncu, 'Çalışıp üretince metabolizma da farklı çalışıyor. Bir sene önce cushing sendromu oldum. Pek de bilinmiyor ülkemizde nadir bir hastalık, beni buldu.' diye konuştu.

CUSHİNG SENDROMU NEDİR?

Cushing sendromu sıklıkla kadınlarda görülen erkeksi görünüm, kilo alma, kan şekerinin yüksek olması şeklinde ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastaların idrarlarında şeker bulunur.

Böbrek üstü bezlerinden kortizol adlı hormon üretilir. Kortizolün ilaç olarak kullanılan şekline ise kortizon denir. Eğer bu hormon böbrek üstü bezlerinden aşırı miktarda üretilir ya da kortizon uzun süre yüksek miktarda kullanılırsa ortaya çıkan hastalığa cushing sendromu denir. Bu hastalık Amerikalı Dr. Harvey Cushing tarafından bulunmuştur.

Kortizon kullanımı bazı hastalıklar için gereklidir. Kortikosteroid grubu bir ilaçtır. Bazı romatizmal hastalıklarda, eklem iltihaplarında, organ nakli yapıldıktan sonra organ reddini önlemek için kullanılır. Kullanım dozu oldukça yüksektir. Bu yüzden bazı yan etkiler ortaya çıkar. Kas erimesi, şişlik, kemiklerde zayıflama bu yan etkilerdendir.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Türkan Şoray Sezen Aksu Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

Düriyem:

Boşver Türkan Hanım sen kim erkeksi olmak kim sen gönlümüzün sultanısın. Geçmiş olsun.

37
5
yanıtYanıtla
geyseri ıhh ııhh geyseri ıhh ııhh:

neyapalım yani oturup ağlayalım mı yakalandın sa yakalandın kazandığın paraları bize mi yedirdin ki senin için üzülelim

12
28
yanıtYanıtla
bb:

Ne saçma bi yorum

yanıt4
yanıt0
gollopin:

Çok önemli değil. Her gün yüzlerce insan ölüyor.

14
16
yanıtYanıtla
Uzgun:

Ne hastaliga üzülür olduk Ne de ölüme. ..yürekler taş olmuş dönüştü herşey zulume..Allahim sen oncelikle insanlarimizin yüreğine merhamet sevgi ver.Kin düşmanlik en büyük hastalik.Gecmis olsun Turkan Soray deger bilenlerin sultani.

30
0
yanıtYanıtla
HIM-HIM:

bereketli haber bekliyoruz, , hadi bakalim öbür tarafa hesap vermeye yallah.

4
26
yanıtYanıtla
sevgiMobil-ANDROID:

çok gecmis olsun türkan ablacım

17
3
yanıtYanıtla
mazotçu:

cehennem hazır buyursunlar ataistler dinsizler masonlar

3
10
yanıtYanıtla
akp oy vermem ben:

geçmiş olsun ama yinede akp oy vermicem inadım inat

2
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title