Haberler

Türkab'dan İsrail'e Ebru Özkan Tepkisi

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Genel Başkanı Sait Ali Arslan, Kudüs’e yaptığı ziyaretin ardından Tel Aviv Ben Gurion Havalimanında Ebru Özkan’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Genel Başkanı Sait Ali Arslan, Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından Tel Aviv Ben Gurion Havalimanında Ebru Özkan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

TÜRKAB Genel Başkanı Sait Ali Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, "Ebru Özkan kardeşimiz gibi bizlerde Ümmetin ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya, mübarek belde Kudüs'e yolculuğun ibadet olduğunu biliriz. Hem yönetim kurullarımız hemde tüm üyelerimiz ile her ay mukkades yolculuğa çıkarız. Pasaportunda T.C. ibaresi olan her kisi İsrail havalimanları ve kontrollerde keyfi uygulamalara maruz kalıyor. Bizler de her seferinde saatlerce süren sorguya maruz kalmışızdır. Yanlız hiç bir suçu olmayan Ebru kardeşimizin ellerine ve Ayaklarına takılan o kelepçeller izzetinin, koca bir ümmetin ise zilletinin resmidir. Haziran'dan bugüne tam 6 defa gözaltı süresi uzatılan Ebru Özkan'ın maruz kaldığı bu zulmün arkasında, söz konusu Kudüs sevgisi ve davası karşısında milletçe sahip olduğumuz hassasiyetimizi kırmak olduğunu, işgalci siyonist rejimin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kudüs'e gitmesini caydırmak için bu tavrı geliştirdiğini biliyoruz. Kudüs'ün her karışında ecdadımızın izleri mevduttur. Kudüs bizimdir. İsrail'in onca çabasına,onca kazı çalışmalrına rağmen Kudüs'te kendilerine ait hiçbir eser bulamamışlardır. Bu bağlamda biz Kudüs'e aitiz, Kudüs bize. Ne tür zorlamalar çıkarsalar bile bu yola revan olmaktan geri durmayacağız. Ebru Özkan kardeşimizin Ayaklarına takılan o prangalar anlayana çok ama çok şey söyler. Ne kadarımız duyuyor, ne kadarımız uyuyor. Ebru Özkan'ın İsrail zindanlarında keyfi tutulması ve ayaklarında zincirle mahkemeye çıkarılması tüm İslam Alemi için bir utançtır" dedi.

Arslan açıklamasının devamında ise "Görevlilerinin hukuka aykırı ve gayrı insani tutumları nedeniyle israili Türkiye Kardeşlik Birliğ olarak kınıyoruz. Hukuk kuralları uyarınca kabul edilemez olan bu onur kırıcı, haksız muamelelerin bir an önce son verilmesini, Ebru Özkan kardeşimizin serbest bırakılmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title