Haberler

Türk Ytong 50. Yıl Kutlamaları

Türk Ytong'un Kurucusu ve Onursal Başkanı Demiren: "Ytong, geçmiş zaman zarfında, ülkemize 10 milyar dolar düzeyinde döviz kazandırmıştır"

Türk Ytong'un kurucusu ve Onursal Başkanı Bülent Demiren, Ytong'un, geçmiş zaman zarfında ülkeye 10 milyar dolar düzeyinde döviz kazandırdığını bildirdi.

Demiren, Türk Ytong'un 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bilecik'in Bayırköy beldesindeki fabrikasında "Ytong Fabrika Günleri" etkinliklerinde yaptığı konuşmada, 50 bin metreküp kapasiteli Pendik Fabrikası'nda 1963 yılında başlayan Ytong faaliyetinin bugün ülkenin 5 bölgesinde 5 fabrikada, yılda toplam 2 milyon metreküp kapasite ile devam ettiğini kaydetti.

"Ytong, hafifliği dolayısıyla depreme dayanıklılığı ve bilhassa enerji tasarrufu sağlamaktadır" ifadelerini kullanan Demiren, şöyle konuştu:

"Ytong, geçmiş zaman zarfında, ülkemize 10 milyar dolar düzeyinde döviz kazandırmıştır. Bilecik fabrikamız, bu başarıda, bilhassa yalıtım plakları ile çok önemli bir paya sahip bulunuyor. 11 Ekim 2008'de üretime başlayan Bilecik'teki fabrikada bugün yılda 370 bin metreküp üretim kapasitesi ile bölgenin inşaat faaliyetine yön veren bir konuma ulaşmıştır. Temennimiz ve hedefimiz Türk Ytong'u ikinci 50 yılında, Bilecik fabrikasının yeni öngörülmüş olan benzerinin inşası ile 800 bin metreküp kapasiteye ulaşarak dünyanın en büyük Ytong Fabrikası olmasıdır. Ytong'u biz kurduk, onu yükseltecek gençlerdir."

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar da Bilecik fabrikasının kuruluş hedefinin eski yıllara dayandığını ve fabrikanın şu anda dünyanın en modern fabrikası olduğunu belirterek, "25 ülkede 50 aşkın Ytong fabrikası içinde en modern tesistir. Bu fabrikanın nihai kapasitesi olan 800 bin metreküplük kapasiteye ulaştığımızda da dünyanın en modern ve en büyük Ytong fabrikası Bilecik bölgesinde kurulmuş ve işletiliyor olacaktır" dedi.

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel ise 50 yıl önce, Türkiye'nin sanayileşmeye başladığında Türk Ytong'un da temellerinin atılmaya başladığını söyledi.

Konuşmaların ardından Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Ytong kurucusu ve Onursal Başkanı Demiren ve Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar tarafından uzun yıllar Ytong'a hizmet veren 14 çalışana plaket verildi.

Kutlamalar, "Bilecik Ytong Fabrika Günü" 50. yıl pastasının kesimi ve Türk Ytong'un 50 yıllık hikayesini anlatan "50. yıl" sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Programa, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Baro Başkanı Halime Aynur ve daire müdürleri ile çalışanlar katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Osmaneli Bayırköy Bilecik Pendik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title