Haberler

Türk ve Müslüman Dernekleri, Paris'teki Terör Saldırılarını Kınadı

Güncelleme:

Berlin'de Türk ve Müslüman dernekleri, terör eylemlerini kınamak amacıyla Fransa'nın Berlin Büyükelçiliği önüne çelenk koydu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türk ve Müslüman derneklerinin Fransa'nın Berlin Büyükelçiliği önüne çelenk koyması- Berlin İslam Federasyonu Başkanı Murat Gül ile röportaj- Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Berlin Eyalet Başkanı Fatih Eroğlu ile röportaj Paris'teki terör saldırıları- Berlin'de Türk ve Müslüman dernekleri, terör eylemlerini kınamak amacıyla Fransa'nın Berlin Büyükelçiliği önüne çelenk koydu Paris'teki terör saldırılarının ardından Almanya'nın başkenti Berlin'de faaliyet gösteren Türk ve Müslüman dernekleri, terörü kınamak amacıyla F Türk ve Müslüman derneklerikoydu.Berlin'deki Türk ve Müslüman derneklerinin temsilcileri Fransa'nın Berlin Büyükelçiliği'nin bulunduğu Pariser Meydanı'nda toplanarak Paris'teki terör saldırılarında hayatlarını kaybedenleri andı. Dernek temsilcileri daha sonra elçiliğin önüne üzerinde, "Terör saldırılarının kurbanlarını anıyoruz – Teröre hayır" yazan bir çelenk koydu ve basın açıklaması okundu.Paris'teki terör saldırılarının kınandığı belirtilen açıklamada, bu "korkakça" saldırıların insanlığa karşı yapıldığı vurgulandı.Söz konusu saldırılarının tüm Müslümanların şüpheli olarak gösterilmesine vesile yapılmaması gerektiği ifade edilen açıklamada, Fransa'dan önce Ankara'da ve Beyrut'ta terör saldırılarının gerçekleştirildiği anımsatıldı. Açıklamada Müslümanlar ve Müslüman olmayanların hep birlikte teröre karşı çıkması istendi.Berlin İslam Federasyonu Başkanı Murat Gül de AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün her çeşidini kınadıklarını ve lanetlediklerini belirterek, "Terörün dini yoktur. Dolayısıyla bu işi yapan insanların özellikle grupların, DEAŞ'ın İslam adına yapması, İslam'a yapılan en büyük zararlardan bir tanesidir" dedi.Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Berlin Eyalet Başkanı Fatih Eroğlu da burada Fransa devletine ve Fransız halkına başsağlığı dilemek için toplandıklarını söyledi.Terörün insanlık suçu olduğunu belirten Eroğlu, terörle herkesin aynı derecede mücadele etmesi gerektiğini, çünkü terörün herkesi tehdit ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Fransa Berlin Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title