Haberler

Türk ve Fransız İşadamları Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Türk ve Fransız işadamları, siyasiler ve medya temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi.

Fransız-Türk Lyon İş Kulübü ve Lyon Fransız-Türk Ticaret Odası tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen gecede Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili, Fransa'nın Lyon kenti Belediye Başkanı Gerard Collomb ile siyaset, iş ve medya dünyasından çok sayıda isim bir araya geldi.

Ortak projelerin ortaya çıkması ve bölge firmaları ile Türk firmaları arasında ilişki kurulması için uygun ortamı yaratma hedefini gerçekleştirmek isteyen, Fransız ve Türk sanayici, işadamları, akademisyenlerin yanısıra, profesyonel yöneticiler, sanatçılar ve aydınların gönüllü katkı ve katılımlarıyla oluşan bir kuruluş olan CAFT(Club d'Affaires Franco-Turc), Toques Blanches du Monde (Dünya Beyaz Aşçıbaşı Şapkaları) ile ortaklaşa olarak 13 Ekim 2012 Cumartesi gecesi Haliç Kongre Merkezi'nde Lyon mutfağı ve bölge şarapları İstanbul'lu işadamlarına ve siyasilere "Fransız Gastronomisi Gala Yemeği"'nde sunuldu. Le Grand Dîner de la Haute Gastronomie Française (Fransız Gastronomisi Akşam Yemeği) menüsü 'Meilleur Ouvrier de France' payesine sahip Michelin yıldızlı 9 şef ve pasta ustası tarafından hazırlandı. Sunulan ikramların büyük beğeni topladığı ve sürpriz etkinliklerin yer aldığı gecede sanatçı Filiz Akın ve eşi Eski Büyükelçi Sönmez Köksal, birçok ulusal ve uluslararası firmanın yöneticileri, Türk ve Fransız işadamları davetli olarak yer aldılar. Organizasyonda GL events, Groupama Sigorta ve Türk Hava Yolları destek veren kuruluşlar arasında yer aldı.

Türk ve Fransız iş dünyası arasında yakınlaşmaya katkı sağlamak. Türkiye ile ilişkilerin tanıtımını yapmak üzere misyonların gerçekleştirilmesi için CGPME ve MEDEF ile işbirliği yapan CAFT'ın ortakları arasında CCI Lyon, ERAI, CLASS EXPORT, UBIFRANCE, ADERLY, Boğaziçi Enstitüsü, Invest in Turkey ve Club CIC International bulunuyor.

Fransa'nın Aşçılık Başkenti Lyon, 3 Temmuz'da da Türk Aşçılarının Hünerlerine Sahne Olmuştu

Ortak projelerin ortaya çıkması ve bölge firmaları ile Türk firmaları arasında ilişki kurulması için uygun ortamı yaratma hedefini gerçekleştirmek isteyen CAFT, 3 Temmuz 2012 tarihinde de Toques Blanches du Monde (Dünya Beyaz Aşçıbaşı Şapkaları) ile ortaklaşa Casino le Lyon Vert'de Türk mutfağına özel bir gece düzenledi. Sultan Sofrası adı verilen bu özel gecede de üç tanınmış Türk şef, Türk mutfağının lezzetlerinden bir sunum yapmak üzere otuz farklı tadı harmanlayarak yaratıcılıklarını sergilediler.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

İstanbul Türkiye Fransa Lyon Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title