Haberler

Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı Özdemir."Ankara'da Ürettiğimiz Traktörlerle 90'dan Fazla Ülkeye...

Türk Traktör'ün Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, "Ankara'da ürettiğimiz traktörlerle 90'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdik."

Türk Traktör'ün Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, "Ankara'da ürettiğimiz traktörlerle 90'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Türk Traktör olarak yurt içi pazarda lider olmanın, yurt dışı pazarlarda da 90'dan fazla ülkede ülkemizi temsil etmenin gururunu ve onurunu yaşadık" dedi.

Özdemir, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarları'na katılmak için Konya'da bulunduklarını ve fuarda görücüye çıkarmak için yeni bir ürün geliştirdiklerini söyledi.

Yıllardır Türkiye'de traktör sektörünün lider kuruluşu olduklarını belirten Özdemir, "Son 6 yıldır üst üste açık ara sektörümüzün lider firmasıyız. Bunu da önemsiyoruz. Çünkü liderlik demek 'çiftçimizin en çok tercih edilen markası olmak' demektir. Bu, çiftçimizin teveccühü ve takdirinin bir göstergesidir" diye konuştu.

Özdemir, 2011'in traktör sektörü için rekorlar yılı olduğunu dile getirerek,

"2011'de traktör sektöründe rekorlar kırıldı ve Türkiye'de ilk defa 60 bin adet traktör satışı gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Bu rekor yılının ardından Türkiye'deki ekonomik ve sektörel gelişmelerden dolayı geçen yıl yavaşlamanın olduğunu ifade eden Özdemir, sektörün yaklaşık yüzde 17 küçüldüğünü aktardı.

Yüzde 17'lik küçülmeye rağmen 2012'de, 2011 ve 1997 yıllarından sonra tarihteki en yüksek 3. pazar büyüklüğünün gerçekleştiğine dikkati çeken Özdemir, ihracatı yüzde 52 artırarak büyümeye devam ettiklerini, iç pazardaki yüzde 17'lik küçülmeyi de ihracattaki büyümeyle telafi ettiklerini aktardı.

Şirketlerinin, 2012'yi yüzde 10 ciro artışı ve 268 milyon lira net karla kapattığını vurgulayan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara'da ürettiğimiz traktörlerle 90'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Türk Traktör olarak yurt içi pazarda lider olmanın, yurt dışı pazarlarda da 90'dan fazla ülkede ülkemizi temsil etmenin gururunu ve onurunu yaşadık."

-Yeni ürün TT Junior-

Özdemir, 2013 yılında hedeflerinin Türk ve dünya çiftçisinin verimliliğini artıracak, onların modern tarım yapmalarını sağlayacak traktör ve ekipman bileşenlerini sunmak olduğuna işaret etti.

Bu yıl Konya'daki fuarda çiftçilere ilk defa "TT Junior" ismini verdikleri yeni bir ürünü sunacaklarını söyleyen Özdemir, şunları kaydetti:

"Türk Traktör'ün TT serisi, en çok sattığı modellerin başında geliyor. Orta ve küçük çiftçilere hitap ediyor. Amaç; verimliliği artırmak, birim alana daha fazla fidan ekmek, daha fazla verim, daha kaliteli ürün elde etmek. Kaliteyi arttırırken tarımsal üretim maliyetlerini de düşürmek. Biz de bu çerçevede bağ bahçe tarımı yapan çiftçimizin beklentilerini nasıl karşılarız, onların tarımsal verimliliğini nasıl artırırız düşüncesiyle TT Junior'u tasarladık."

Özdemir, Türk mühendisleri ve teknisyenlerinin geliştirdiği yeni traktörün 4 farklı motor seçeneğinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından sanatçı Sümer Tilmaç, yeni ürünün basına tanıtımını yaptı.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

İrfan Özdemir Türk Traktör Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title