Haberler

Türk Tiyatrosunun Acı Günü

Geçirdiği Rahatsızlık Nedeniyle Kaldırıldığı Memorial Hastanesi'nde Hayatını Kaybeden Ünlü Tiyatro Sanatçısı Savaş Dinçel, Sanatçı Arkadaşları Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlanıyor.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı Memorial Hastanesi'nde hayatını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel, sanatçı arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlanıyor.

65 yaşında hayata gözlerini yuman Savaş Dinçel için Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Dinçel'in tabutu sahneye çıkartılarak, hazırlanan platformun üzerine konuldu. Törene İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, Şevket Çoruh, Dinçel'in eşi Sumru Dinçel, sanat dünyasının tanınmış yüzleri katıldı. Dinçel'i anlatan slaytların gösterildiği cenaze töreninde söz alan Vali Güler, Türk

halkının Dinçel'i unutamayacağını dile getirdi.

Başkan Topbaş ise, Dinçel'in Büyükşehir Belediyesi tiyatrolarına katkısının tartışılamayacağını, katkılarının büyük olduğunu söyledi.

Sanat dünyasının çok önemli bir adamını kaybettiğini dile getiren Çoruk da, Dinçel'in çok büyük bir değer olduğunu, yerinin doldurulamayacağını belirtti.

Ardından söz alan Gencay Gürün, "Özellikle vurgulamak istediğim bir nokta var, yaptığı işi yaparken insan yanını yok saymaması, insan yanını öne çıkarması, kendi içindeki hiyerarşiler dengesini sonuna denk savunması, buna kendi nabzını toplumun nabzıyla birlikte atmasını da katıyordu. Bunları iç içe geliştiriyordu. Yaptığı işi önemsemesi, yeryüzüne, çevresine gülümseyerek bakabilmesi, ilkelerine ve değer ölçülerine sonuna denk sahip çıkması en değerli yanınıydı" dedi.

Konuşmaların ardından Savaş Dinçel'in tabutunun önünde saygı geçişi yapıldı. Tabutun önünden geçen birçok arkadaşı Dinçel için gözyaşı döktü. Törenin ardından alkışlar eşliğinde sahneden indirilen Dinçel'in cenazesi, son yolculuğu için Teşvikiye Camii'ne uğurlandı.

(DA-RA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title