Haberler

Türk Televizyon Üreticilerine AB'den Kötü Haber

Avrupa Birliği, Güney Kore ile Yürüttüğü Serbest Ticaret Müzakerelerinde Sona Yaklaştı. Müzakerelerin Tamamlanmasıyla Güney Kore, Televizyon ve Diğer Bir Çok Elektronik Ürünü AB Pazarına Vergisiz Sokabilecek.

Avrupa Birliği, Güney Kore ile yürüttüğü serbest ticaret müzakerelerinde sona yaklaştı. Müzakerelerin tamamlanmasıyla Güney Kore, televizyon ve diğer bir çok elektronik ürünü AB pazarına vergisiz sokabilecek.

ABHaber.com'un haberine göre, Avrupa Birliği (AB) ile Güney Kore arasında sürdürülen serbest ticaret anlaşması görüşmeleri hızlı bir şekilde ilerliyor. Elektronik alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Güney Kore, serbest ticaret anlaşmasını imzaladıktan sonra AB pazarına ürün sokarken vergi ödemeyecek. Bu durum Türk üreticileri de olumsuz etkileyecek.

AB ile Güney Kore arasındaki müzakerelerin ilk etabının Mayıs ayında yapıldığı, diğer iki müzakere tarihinin ise 16-20 Temmuz ve 17-21 Eylül olarak kararlaştırıldığı bildirildi.

"İKİ TARAF DA ANLAŞMA İÇİN İSTEKLİ"

Konuyla ilgili konuşan Avrupa Komisyonu'nun Ticaret Birimi Genel Direktörü Peter Balazs, her iki tarafın da serbest ticaret anlaşmasını imzalamak için son derece istekli olduğunu ifade etti. AB daha önce ABD ile de bir serbest ticaret anlaşması imzalamıştı.

Ancak ABHaber, imzalanacak anlaşmanın gerek ticari çıkarlar, gerekse ABD ile olan liberalleşme takviminden farklı olması bakımından daha farklı bir nitelik taşıdığı değerlendirmesinde bulundu.

Haberde, AB ülkeleri için öncelikli sektörler arasında giyim, makine ve kimyasal ürünler geldiğine, buna karşılık ise Güney Kore'nin, ürettiği otomobil ve elektronik ürünlerini AB pazarına daha rahat bir şekilde sokabileceğine ve pazarlayabileceğine dikkat çekti.

Haberde, Avrupalı üreticilerin ise gerek ayrımcı düzenlemeler, gerekse Korelilerin yerli markalara sadık olması nedeniyle bu ülke pazarının çok fazla açık olmadığını düşündükleri vurgulandı. Bu endişenin özellikle Avrupa Otomobil sektöründe kendine yer bulduğu bildirildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title