Haberler

Türk Telekom'un, "Her İlçeye İnternet Evi" Kampanyası

Türk Telekom her ilçeye "Internet Evi" kurmaya devam ediyor. Kampanya kapsamında Balıkesir'de 19 ilçeden 17'sinde internet evi kurulması için belediye ve kaymakamlıklar tarafından yer temini yapıldığı, internet evi kurulumuna başlandığı bildirildi.

2007 yılında başlatılan, "Her İlçeye Bir Internet Evi" kurmak üzere yola çıkan Türk Telekom, Türkiye genelindeki 850 ilçeye internet evi kurulmasını hedeflediklerini bildirdi. Balıkesir'de de 19 ilçeden 17'sinde internet evi kurulması için belediye ve kaymakamlar tarafından yer temini yapıldığı, internet evi kurulumuna başlandığı açıklandı. türk Telekom Balıkesir İl Müdürü Şükrü Şık, Türk Telekom kurumu olarak, Türkiye'de internet kullanımını yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmayı hedeflediklerini, 2007 yılında başlatılan internet evi projesiyle her ilçede ortalama 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve geniş bant internet erişimi içeren birer, "İnternet Evi" kurmayı amaçladıklarını söyledi. Şık, "Türk Telekom, Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü, il müdürlükleri, kaymakamlık ve belediyeler ile işbirliği içerisinde yürüttüğü projeye yönelik çalışmalarına 2008 yılında da hızla devam etmektedir. Türkiye'nin 850 ilçesinin her birinde, 'İnternet Evi' kurulmasının amaçlandığı proje için yaklaşık 20 milyon YTL'lik kaynak ayrılmıştır. Türk Telekom'un yurt çapında gerçekleştirdiği bu proje çerçevesinde, ilimizde kurulumu tamamlanan 13 ilçeye (Gönen, Susurluk, Ayvalık, Gömeç, Marmara, Balya, Kepsut, İvrindi, Erdek, Edremit, Sındırgı, Dursunbey ve Burhaniye) kurulan internet evlerinin açılışları internet haftasında başlamış ve 19 Nisan 2008 tarihine kadar tamamlanacaktır. Önümüzdeki günlerde de kurulumlarının tamamlanmasını müteakip Havran, Balıkesir merkez, Bandırma ve Savaştepe ilçelerinde de internet evlerinin açılışı yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır" dedi.

Balıkesir Türk Telekom'un yenilenen hizmet binasındaki yeni makamındaki görevine başlayan İl Müdürü Şükrü Şık, baştan sona yenilenen hizmet binasında son rötuşların yapıldığını, Ankara'daki genel merkezin model alındığı hizmet binasının tadilat tutarının yaklaşık 2 milyon YTL. olduğunu belirtti. Şükrü Şık, ilçelere tam donanımlı olarak kurulan internet evlerinde ortalama 20 bilgisayar bulunduğunu, internet evlerin işletmesini ise belediye ve kaymakamlıklar tarafından yapılacağını söyledi. Bu proje ile maddi imkanı olmayan öğrenciler başta olmak üzere tüm öğrenciler ve vatandaşların ücretsiz olarak yararlanacakları, nezih bir ortamda ve güvenli bir internet için tüm velilerin çocuklarını rahatlıkla buralara gönderebilecekleri vurgulandı. Balıkesir merkezde de Belediye Başkanı Sabri Uğur'un yüzme havuzu yanında yapılacak komplekste internet evi için yer tahsis edeceği, burada 20 bilgisayarlı internet evinin ücretsiz olarak halkın kulanımına sunulacağı bildirildi.

EĞİTİME TAM DESTEK Türk Telekom'un Türkiye'nin telekomünikasyon devi olduğunu kaydeden İl Müdürü Şükrü Şık, telekomun eğitime katkı sağladığını, özellikle Türkiye'de bilgisayar okur yazarlığını ve internet kullanımını artırmaya yönelik projelere tam desteğini sürdürdüğünü kaydetti. Şık, "Şirket, 2006 yılında başlattığı, 'Eğitime Tam Destek' kampanyası ile iki sene içinde toplam 200 milyon YTL'lik yatırımla Türk eğitim sisteminin gerek maddi büyüklüğü gerekse coğrafyaya yayılma bakımından en kapsamlı yatırımlarından birisine imza atmıştı. Böylece Türk Telekom, 2 yılda toplam 70'e yakın okul ve eğitim tesisi ile yaklaşık 40 bin öğrenciye etkin eğitim imkanı sağlayarak eğitime verdiği önemi daima göstermektedir" dedi.

Şükrü Şık, Türk Telekom'un önümüzdeki süreçte ses getirecek hizmet ve kampanya yönetimlerini kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti.

(YU-) 12.04.2008 20:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title